"Adu-ți aminte când te așezai în mașina familiei, dar în spate", cântă Hisham Fageeh pe melodia hitului "No woman, no cry". Bărbatul, care se prezintă ca artist și militant, este îmbrăcat în portul tradițional saudit.

Videoclipul a fost postat pe YouTube sâmbătă, 26 octombrie, dată simbol în campaniile activistelor saudite care revendică dreptul de a conduce. S-a renunțat la apelul adresat femeilor de a se urca la volan sâmbătă, pentru a evita confruntarea cu autoritățile. Cu toate acestea, poliția a reținut în aceeași zi 16 femei care șofau. Ele au fost nevoite să plătească amenzi și fiecare femeie, alături de tutorele ei — tată, frate, soț sau orice alt bărbat din familie—, s-a angajat în scris să respecte legile saudite în vigoare.

În parodia sa, Hisham Fageeh împinge această regulă în derizoriu, precum și recentele declarații ale unui imam saudit, care susținea că șofatul afectează ovarele și le provoacă "tulburări clinice" copiilor ce urmează să se nască. "Ovarele sunt în siguranță, așa că poți face tone de bebeluși", cântă artistul, adăugând: "În acest viitor luminos, îți poți uita trecutul, așa că ține departe cheia de mașină".

În unele ocazii, femei care au sfidat interdicția de a conduce — nescrisă totuși în lege — au fost arestate și unele și-au pierdut locurile de muncă.

Arabia Saudită, regat ultra-conservator în care se aplică strict legea islamică, este singura țară din lume unde femeile nu au dreptul să conducă. În plus, au nevoie de aprobarea unui tutore ca să poată călători, lucra sau să se căsătorească

Test Biorezonata
Herodot Grup Sighet
Euronet Sighet. Vanzare si reparatii de calculatoare.