Elevii n-au mai confundat „statul” cu „satul”, dar au considerat că „oraşul Notre-Dame” trebuie să fie în Franţa; hidrocentralele nu au mai produs curent electric cu ajutorul „vântului”, dar un elev mai curajos s-a gândit că ar fi buni nişte „cărbuni de băgat pe foc în aceste hidrocentrale pentru a produce mai mult curent”.

Unii elevi au fost convinși că Londra este de fapt New York, iar Irlanda este o adevărată „S.U.A cu climă mediteraneeană”.

Una dintre bătăile de cap ale candidaţilor a fost să explice de ce Republica Moldova are un potenţial agricol ridicat. Până la a explica faptul că există soluri fertile de tip cernoziom sau că relieful este predominat de câmpie şi podiş, pentru mulţi dintre viitorii absolvenţi, potenţialul agricol ridicat se datorează „oamenilor muncitori” sau că „fiecare lucrător îşi asumă responsabilitatea şi încearcă să cultive produse cât mai bune şi de aceea ei au o creştere mare şi de folos dar şi dezvoltarea lor în alte ţări”.

Un alt obstacol a părut a fi comparaţia în ce priveşte relieful dintre Carpaţii de Curbură şi Subcarpaţii Moldovei, fiind foarte firesc pentru unii că munţii de la curbura Carpaţilor s-au format prin „vulcanizare”, asta pentru că cel sau cea de la care s-a inspirat candidatul a scris că aceştia au apărut prin „vulcanism”.

Ce te faci când trebuie să explici avantajele sau dezavantajele utilizării combustibilor fosili pentru obţinerea energiei electrice? Unii au spus că asiguri „funcţionarea continuă a hidrocentralelor”, sau că „ne face viaţa mai uşoară”, fie că „ne putem deplasa mai uşor cu ajutorul automobilelor”.
Un elev la testul grilă a dat următorul răspuns: „a, b, c sau d, una din patru tot e!”.

„Mediul înconjurător nu mai este atât de prielnic deoarece animalele nu mai sunt în număr mare, copacii sunt tăiaţi şi populaţia nu are grijă de asemenea deplasări”.

Între timp PIB-ul scăzut în România se datorează „vânzărilor de produse la un preţ foarte mic”, „Nigeria a aderat la U.E încă din anul 2004”, iar debitul scăzut al Dunării în intervalul septembrie – noiembrie se datorează faptului că „oamenii nu mai au nimic de cultivat şi se pregătesc pentru sezonul de iarnă”.

Drenaj Limfatic Sighet
Herodot Grup Sighet
Euronet Sighet. Vanzare si reparatii de calculatoare.