De exemplu, potrivit realitatea.net, un tânăr crede că „Pădurea Spânzuraţilor e un roman cu năluci. Că eroul vede spânzuraţi peste tot şi el suferă în psihologia lui. Fuge şi dezertează să fie şi el spânzurat ca orice patriot devotat”.

Deşi li s-a cerut să comenteze un roman psihologic, foarte mulţi elevi au ales romanul "Ion", care este unul obiectiv de factură rurală.

„În romanul `Ion`, Rebreanu scrie o dramă psihologică tare de tot! Ion o iubeşte pe săraca Florica, dar se însoară cu bogata Ana. Florica îl iubeşte pe Ion, dar se însoară cu George. Toţi se iubesc între ei, dar invers”, a explicat un alt elev acțiunea din opera scrisă de Liviu Rebreanu.

Alţi elevi au încurcat romanul psihologic cu romanul balzacian. Şi aici elevii s-au întrecut în perle.

„Otilia este enigmă ascunsă pentru toţi bărbaţii, dar până la urmă îl lasă baltă pe tânărul Felix şi fuge în lume cu moş Pascalopol”.

Nici la subiectul despre rolul bibliotecilor, adolescenţi nu s-au descurcat foarte bine: „Într-o bibliotecă publică ceri o carte, stai cu ea în faţă şi te gândeşti la ce vrei. Nu este ca la şcoală să primeşti observaţii pentru neatenţie", a scris un elev.

Centru de pregatire matematica Sighet
Herodot Grup Sighet
OPTIKRINA Sighetu Marmatiei
Euronet Sighet. Vanzare si reparatii de calculatoare.