Poliþiştii de frontiera s-au apropiat de autoturism şi au observat ca in interior se aflau mai multe colete invelite in folie de culoare neagra si desi in interior nu se afla nicio persoana, cheile erau in contact, iar portierele nu erau incuiate.

S-au efectuat verificari si s-a constat ca autoturismul abandonat aparþine numitului Vasili D. de 47 de ani, cu dubla cetaþenie, romana şi ucraineana, avand domiciliul in localitatea Rona de Sus, jud. Maramureş.
Avand suspiciuni ca in interiorul coletelor se afla tigari provenite din contrabanda, lucratorii noştri au procedat la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor masuri specifice pentru identificarea persoanelor implicate.

Astfel, din primelor cercetari s-a constatat ca in activitatea infractionala a fost implicat şi cetaþeanul ucrainean Tiberiy H. de 37 de ani, acesta fiind identificat, pe comunicaþia Sarasau-Sighetu Marmaþiei, la volanul unui autoturism marca Ford Fiesta, inmatriculat in Romania, care a avut rolul de antemergator.

In urma inventarierii celor 10 colete descoperite in maşina, s-a constatat ca este de vorba de 6.970 pachete þigari, marca Viceroy de provenienþa ucraineana

Cei doi cetaþeni sunt cercetaþi de catre poliþiºtii de frontiera pentru savarşirea infracþiunii de contrabanda, autoturismul folosit in activitatea infracþionala a fost indisponibilizat pana la finalizarea cercetarilor, iar intreaga cantitate de þigari, in valoare de peste 62.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii.

In continuare se fac cercetari in vederea documentarii intregii activitaþi infracþionale şi tragerea la raspunderea a tuturor persoanelor implicate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și