Vicepremierul a efectuat încă de la primele ore ale dimineţii un adevărat tur de forţă. Prezent în municipiul Baia Mare, viceprim-ministrul Gabriel Oprea s-a întâlnit în această dimineaţă cu liderii administraţiei judeţene şi municipale.

Varianta redeschiderea mineritului

Vicepremierul s-a arătat interesat de priorităţile de dezvoltare ale judeţului, fiind pus accentul pe revigorarea mineritului în zonă. Viceprim-ministrul Gabriel Oprea a considerat redeschiderea mineritului în Maramureş o prioritate, astfel încât Compania Remin să redevină „o forţă motrică de dezvoltare” a judeţului nostru. Prefectul Anton Rohian a arătat că în aceste zile, îi va fi înmânată lui Oprea o analiză a situaţiei din cadrul Companiei Remin Baia Mare, pentru a o supune atenţiei Guvernului României. Vizita vicepremierului face autorităţile maramureşene încrezătoare că oficialul va mobiliza forţele politice în jurul unui proiect major pentru Maramureş, respectiv redeschiderea mineritului.

Sprijin solicitat pentru pungile de sărăcie şi bazele sportive

Gabriel Oprea s-a arătat interesat şi de problemele sociale din municipiul Baia Mare, el efectuând, la invitaţia municipalităţii, vizite în pungile de sărăcie ale oraşului, respectiv zona Craica, blocurile de necesitate de la Cuprom şi imobilul Horea 46. Cu această ocazie, municipalitatea speră la un sprijin în rezolvarea problemelor legate de integrarea romilor şi desfiinţarea cartierelor ilagle. De asemenea, vicepremierul a avut ocazia de a vedea situaţia jenantă a bazelor sportive din municipiu care aparţin Ministerului Tineretului şi Sportului – Strandul Municipal, imobilele Clubului Sportiv Municipal, pista de atletism şi Sala Sporturilor, aflate actualmente în paragină şi pe care primăria doreşte să le treacă în administrare, pentru a putea investi în reabilitare şi modernizare. Cu ocazia vizitei, liderii administraţiei locale au cerut vicepremierului sprijin în problemele sociale şi administrative.


Vizită la catedrala episcopală

La final, Gabriel Oprea a primit invitaţia PS Justin Sigheteanu, arhiereul vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului. Vicepremierul a vizitat Catedrala „Sfânta Treime” de pe bulevardul Unirii, aflată în construcţie. „Într-adevăr, Maramureşul are o spiritualitate aparte”, a spus Gabriel Oprea, după prezentarea făcută de PS Justin Sigheteanu. În cursul zilei de sâmbătă, vicepremierul va fi prezent la sfinţirea busturilor a două personalităţi istorice – Gheorghe Pop de Băseşti, preşedintele Adunării Naţionale de la Alba Iulia . la 1 Decembrie 1918 şi al căpitanului Pavel Zăgănescu, eroul pompierilor din România. Evenimentul are loc la sediul ISU Maramureş, începând cu ora 09.00.


Preluare: infomm.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și