La finalul activităţii elevii au ieşit în curtea şcolii, unde poliţiştii le-au dezvăluit şi alte taine ale meseriei. A fost o zi frumoasă, în care s-au îmbinat jocurile cu informarea iar poliţiştii nu au uitat să le ureze copiilor LA MULŢI ANI cu ocazia Zilei de 1 Iunie.Astăzi, 31 mai, la Grădiniţa cu Program Prelungit „Step by Step” Baia Mare, s-a desfăşurat ediţia a VI-a a concursului judeţean de educaţie rutieră „ŞTIM SĂ CIRCULĂM CORECT”, destinat preşcolarilor.

Concursul a fost organizat de Grădiniţa cu Program Prelungit „Step by Step” Baia Mare în parteneriat cu Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului judeţean de Poliţie Maramureş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş.
La competiţie au participat 11 echipaje formate din câte trei copii, de la grădiniţe din municipiul Baia Mare, oreşele Baia Sprie şi Seini şi din mediul rural, localităţile Lăpuşel, Mocira, Bozânta Mică şi Bozânta Mare.

Concursul a fost structurat pe patru probe:

1. Proba orală (răspunsuri la întrebări şi ghicitori pe teme rutiere);

2. Proba teoretică (rezolvarea unei fişe de lucru privind o situaţie concretă din traficul rutier);

3. Proba aplicativă (recitarea unei poezii/un cântec/o întâmplare pe teme rutiere);

4. Proba practică (îndemânare cu bicicleta într-un poligon amenajat cu jaloane).

Fiecare preşcolar a primit, din partea Serviciului Rutier, câte un „Permis de pieton”.Toţi preşcolarii participanţi au fost recompensaţi cu diplome şi cadouri (dulciuri).

Citește și

loading...