Măsura vine după suspiciuni legate de apariția unor tromboze la persoanele vaccinate. AstraZeneca a transmis, însă, că nu există dovezi științifice care să ateste o legătură între vaccinarea cu serul produs de companie și un risc crescut de tromboze. Compania anglo-suedeză spune, totuși, că vor fi reanalizate toate datele de siguranță disponibile. OMS a recomandat continuarea vaccinărilor cu AstraZeneca, în timp ce Agenția Europeană a Medicamentului se va reuni într-o ședință extraordinară pentru a analiza toate datele.

Suedia și Letonia au anunțat marți că suspendarea vaccinării anti-COVID cu serul produs de AstraZeneca, ca măsură de precauţie.

Autoritatea sanitară letonă a precizat că este o „suspendare temporară”, de până la două săptămâni, după ce cu o zi înainte suspendarea vaccinarea doar parțial. Măsura este „o măsură de precauţie suplimentară” în timp ce vaccinul este examinat şi nu au se leagă de utilizarea acestuia în Letonia, a comunicat agenţia letonă citată de Mediafax.

„Agenţia suedeză de sănătate publică a decis să suspende utilizarea vaccinului anti-COVID-19 de la AstraZeneca până la finalizarea anchetei Agenţiei Europene a Medicamentului cu privire la posibilele reacţii adverse”, a afirmat agenţia într-un comunicat preluat de Agerpres.

Agenţia suedeză pentru produse medicale a anunţat luni că a înregistrat 10 cazuri de cheaguri de sânge şi unul cu nivel scăzut de trombocite în rândul persoanelor cărora li s-a administrat vaccinul AstraZeneca. Vecinii scandinavi ai Suediei, Danemarca şi Norvegia, au raportat cazuri izolate de hemoragii, formare de cheaguri de sânge şi un număr scăzut de trombocite după vaccinarea cu acest vaccin.


Preluare: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și