Toţi bărbaţii arestaţi fac parte din aceeaşi grupare radicală, iar cel puţin două dintre explozii au fost comise de atentatori kamikaze. Unul dintre ei s-a detonat în timpul unui raid al poliţiei.

Poliţia din Sri Lanka informează că are în custodie 24 bărbaţi, bănuiţi de implicare în atentatele comise în mai multe hoteluri de lux şi biserici, în timpul sărbătorilor Paştelui catolic, informează BBC.

Cel puţin două dintre explozii au fost produse de atentatori sinucigaşi, iar 3 poliţişti au fost ucişi când un alt kamikaze s-a detonat într-un raid al poliţiei asupra unei locuinţe în care se găseau suspecţi.

Accesul la reţele de socializare, restricţionat
Potrivit unor informaţii publicate de presa internaţională accesul la reţelele sociale în Sri Lanka a fost restricţionat temporar, pentru a opri valul de dezinformări. Servicii precum Whatsapp sau Facebook nu sunt disponibile pentru multe persoane.

Printre morţi, 36 de cetăţeni străini
Ministerul Afacerilor Externe din Sri Lanka informează că printre persoanele ucise în atentate se află şi 36 de cetăţeni străini. Nu există informaţii în privinţa decesului vreunei persoane de naţionalitate română.


Preluare: Observator.tv

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și