"Sângele este o substanță perisabilă, de aceea sunt necesare echipamente medicale performante care să păstreze sângele donat în condiții optime pentru mai mult timp. În fiecare minut, un român are nevoie de sânge, într-un an peste 525.000 de români. Mai mult decât atât, la nivel național, una din trei operații este anulată sau amânată din cauza lipsei de sânge. De aceea, ne-am asumat să sprijinim Centrul de Transfuzie Sanguină București prin achiziția unor echipamente vitale pentru păstrarea sângelui și a substanțelor conexe", a declarat Cătălin Păunescu, CEO Star Storage și președinte al Fundației Star Storage, citat în comunicat.

Orice persoană care dorește să se implice poate să sprijine campania "Sângele este viață" prin următoarele modalități: trimiterea unui SMS cu valoarea de 2 euro la numărul 8849; donarea a 2% din impozitul pe salariu pentru persoane fizice până pe 23 mai — formularul 230 poate fi descărcat de pe site-ul campaniei www.sangele-este-viata.ro; donații directe în contul Fundației Star Storage; în contul RO52 BACX 0000 0008 5451 7001, deschis la UniCredit Țiriac Bank, Sucursala Rosetti; donații cu cardul, inclusiv din străinătate, cu comision 0, pe www.sangele-este-viata.ro.

"Centrul de Transfuzie Sanguină București este cel mai mare din țară și aprovizionează cu sânge toate cele 60 de spitale din București. Sângele are o durată de viață limitată, diferitele componente ale sângelui pot fi folosite pe perioade de doar câteva zile, cum ar fi trombocitele, care trebuie folosite în maxim 5 zile de la donare sau celulele roșii, care pot fi păstrate la rece pentru maxim 42 de zile. Avem nevoie de echipamente medicale performante pentru a ne adapta la cerințele medicinei moderne și ale chirurgiei de vârf", a declarat Doina Goșa, director al Centrului de Transfuzie Sanguină București, potrivit sursei.

Campania vizează achiziția de echipamentele medicale performante, cum ar fi: unități de stocare sânge, unități de stocare PPC, agitatoare de trombocite cu incintă termostatată, balanțe electronice etc. Costul total al acestor echipamente ajunge la suma de aproximativ 200.000 euro, bani pe care Fundația Star Storage și-a propus să îi strângă până la finalul anului 2014.

Fundația Star Storage este o organizație nonguvernamentală românească, caritabilă, non-profit, care are ca obiectiv principal realizarea și implicarea în campanii, programe și proiecte sociale, care să contribuie activ la rezolvarea problemelor și dezvoltarea societății românești. Fundația Star Storage a fost înființată pe data de 1 mai 2013, pe baza experienței de peste 11 ani a companiei Star Storage în dezvoltarea, susținerea și implicarea activă în campanii de responsabilitate socială cu efecte reale pozitive în societatea românească.