Agenda reuniunii a fost aprobată de Comitetul Executiv al PSD care s-a întrunit vineri, la Palatul Parlamentului, anterior peste 1.500 de social-democrați fiind prezenți la dezbateri pe ateliere de specialitate.

În deschiderea CExN, premierul Victor Ponta a precizat că în cadrul Consiliului Național vor fi prezentate principalele obiective și linii de acțiune ale PSD în anul 2014, apreciind totodată că anul viitor este unul de sfârșit al regimului Traian Băsescu.

Un punct central al reuniunii CN al PSD îl reprezintă proiectul de descentralizare, pe care Guvernul își va asuma răspunderea în cursul lunii noiembrie.

Tot vineri a avut loc Liga aleșilor locali din PSD, reuniune care a adoptat la rândul său temele care vor fi aprobate de Consiliul Național.

În cadrul Consiliului Național, președintele PSD, premierul Victor Ponta, va solicita susținerea social-democraților pentru actualul președinte al Parlamentului European, Martin Schulz, care candidează la președinția Comisiei Europene.

La reuniune este prezentă conducerea PSD, fostul președinte al partidului Mircea Geoană și fostul premier Adrian Năstase.

La acest for de conducere al PSD, primul ca importanță după Congres, nu vor avea loc alegeri pentru cea mai înaltă funcție, ultimul președinte al Consiliului fiind, până în 2012, fostul premier Adrian Năstase.

Evenimentul a debutat în acordurile piesei "Thunderstruck" a formației AC/DC, urmată de "Odă Bucuriei".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și