Existand suspiciuni ca acesta transporta þigari de provenienþa ucraineana, poliþittii de frontiera si lucratorii vamali au procedat la efectuarea unui control amanunþit asupra persoanei, bagajelor si autoturismului.

Cu aceasta ocazie, echipa comuna de control a descoperit in bagajele personale ale barbatului cantitatea de 600 pachete cu þigari, marca Monte Carlo, cu timbru de Ucraina.

Drept urmare, intreaga cantitate de tigari, in valoare de 732 lei, precum si autoturismul au fost ridicate in vederea confiscarii, iar cetateanul roman a fost sancþionat contravenþional de catre autoritaþile vamale cu amenda in valoare de 5.000 lei.

Si politistii de frontiera din cadrul Sectoarelor Valea Viseului si Brodina au descoperit in zona de frontiera, 5.000 pachete tigari, marcile Viceroy si Jin Ling, de provenienta ucraineana.

In ambele cazuri, s-a procedat la monitorizarea zonelor concomitent cu dispunerea unor masuri specifice in vederea depistarii persoanelor implicate, fiind totodata anuntate si autoritatile de frontiera din Ucraina despre evenimente.

In cadrul cercetarilor, s-a constatat ca in activitatea infractionala de pe raza de competenta a Sectorului Valea Viseului a fost implicat Ion N. de 39 de ani, domiciliat in comuna Bistra.

Tigarile in valoare de aproximativ 47.000 de lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in continuare se desfasurate activitati in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si tragerea la raspunderea a celor vinovati.


Preluare: IJPF MM

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și