Conform legii, absolvenţii de liceu pot beneficia de indemnizaţie de şomaj. Aceştia au însă la dispoziţie 60 de zile pentru a face acest lucru. Azi a fost ultima zi în care aceştia au avut posibilitatea să facă acest lucru.

„24 iulie – luni – este ultima zi de înregistrare a absolvenţilor de liceu. Celor care nu au făcut-o până acum le recomandăm să se grăbească să aibă documentele necesare constând în copie după cartea de identitate şi cartea de identitate în original, adeverinţă medicală că este apt pentru muncă şi adeverinţă de absolvire a liceului”, a spus Oana Oşanu, director AJOFM Maramureş.

Până în momentul de faţă şi-au depus dosarul aproape 700 de absolvenţi. De asemenea, aici intră şi absolvenţii de universităţi, dar care încă nu şi-au găsit un loc de muncă.

” Dosarele de şomaj se vor putea depune începând cu dată de 26 iunie. Cei care nu urmează o formă de învăţământ, dacă nu şi-au confirmat locurile la universităţi sau dacă nu şi-au găsit un loc de muncă, atunci îşi pot depune dosarele de şomaj. Noi ne aşteptăm că în primele zile să avem solicitări foarte multe. Există totuşi un termen, nu trebuie să vină toţi în prima zi să îşi depună dosarele de şomaj. Ne aşteptăm la acest lucru, că şi în fiecare an, noi înţelegem că e perioada vacanţelor şi se grăbesc să meargă la mare, în concediu, dar noi am luat măsuri în acest sens şi având în vedere că prestăm şi alte servicii, sunt şi dosarele de şomaj, pentru persoanele care provin din muncă, sunt care doresc să se angajeze, solicită repartiţii şi aşa mai departe, pentru dosarele de şomaj am limitat numărul de dosare eliberate zilnic la 40, pentru Baia Mare”, a mai spus Oana Oşanu.

Pentru a veni în sprijinul absolvenţilor de liceu, dosarele acestora au fost preluate în patru localităţi. Este vorba de Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Târgu Lăpuş şi Vişeu. Absolvenţii din Borşa au avut posibilitatea să se îndrepte spre punctul de lucru din Vişeu.

Citește și