Ieri, la ora 12.20, sigheteanul a condus un autoturism pe DN 18 dinspre Leordina. El a surprins şi accidentat un bărbat de 50 de ani ce se afla în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure.

După impact, conducătorul auto a părăsit locul producerii accidentului şi a fost identificat ulterior de poliţişti pe raza localităţii Vişeu de Jos.

Bărbatul accidentat a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus unde i-au fost acordate îngrijiri medicale fără să necesite internarea.

Atât conducătorul auto cât şi pietonul au fost testaţi cu aparatul etilotest şi s-a constatat că victima se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Lor le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Potrivit articolului nr. 338 din Codul Penal, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani:

,,(1) Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a şterge urmele accidentului de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, fără acordul echipei de cercetare la faţa locului.”

Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului când:
a) în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale;
b) conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară în măsură să acorde asistenţă medicală necesară şi la care a declarat datele personale de identitate şi numărul de înmatriculare sau înregistrare a vehiculului condus, consemnate într-un registru special, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului;
c) conducătorul autovehiculului cu regim de circulaţie prioritară anunţă de îndată poliţia, iar după terminarea misiunii se prezintă la sediul unităţii de poliţie pe a cărei rază de competenţă s-a produs accidentul, în vederea întocmirii documentelor de constatare;
d) victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și