Meciuri cu finaluri incerte până în ultimele secunde, un public entuziast şi în multe momente pătimaş. Atât de pătimaş încât am văzut că la unul dintre meciuri în care - ţin să subliniez – nu jucau sighetenii noştri, a fost nevoie de poziţionarea unor oameni de ordine între cele două „tabere” de susţinători.

Meciuri de baschet de un asemenea nivel n-au mai fost în Sighet. Am avut ocazia să văd pe viu reacţii de nemulţumire la adresa arbitrajului, dar am convingerea că rapiditatea fazelor au fost cauza unor decizii eronate, nicidecum reaua intenţie.

Până la urmă, echipa cea mai bună a învins: Steaua Eximbank Bucureşti. Finala cu echipa CSS Târgovişte a fost cel mai frumos meci al turneului. Scorul a rămas incert până aproape de final. La fel de bine puteau câştiga şi târgoviştenii.

A fost frumos de miercuri până duminică în oraşul nostru. Nişte adolescenţi de 16 ani ne-au făcut să uităm de una, de alta, sau...de unele, de altele şi să privim cu admiraţie la reuşitele lor sportive din excelenta sală de sport a Liceului Tehnologic Forestier. Ar fi fost prea frumos să fie ai noştri cei mai buni. N-a fost să fie, dar ei ştiu că s-au bucurat şi se bucură de toată simpatia noastră. După ultimul meci pe care l-au susţinut în faţa propriilor suporteri, au mulţumit publicului pentru încurajările venite din tribune. Frumos moment, aş zice de neuitat.

A fost un spectacol sportiv de toată cinstea în ultimele zile în Sighet. Se cuvine să mulţumim celor care au făcut posibilă, prin rezultatele anterioare obţinute, desfăşurarea unui Turneu final de baschet la Sighetu Marmaţiei! Cei care ne-au adus atât de multă bucurie sunt:

KOSZTELNIK EMIL (antrenor); POP ALIN (antrenor secund) şi bravii lor jucători:
ALBU CIPRIAN; FEHER FREDI; ORZA IOAN; SIMIONCA HENRIQUE; VARGA CIPRIAN; TĂMAŞ GHEORGHE; ALEXANDRU CRISTIAN; POP COSMIN; ZOLTAN ERIK; SANDOR MATEI; DOHI DENIS; KRACZ MIHALY.

Ar fi fost prea frumos ca ai noştri să fie primii...Să nu fim trişti şi să privim cu luciditate la ce s-a întâmplat. Cred că şansele noastre ar fi crescut mai mult dacă baza de selecţie ar fi fost mai mare. De unde să fie, dacă oraşul are cam 37.000 de locuitori, iar echipele celelate au avut o bază de selecţie mult mai mare? Târgovişte are cam 80.000 de locuitori, Brăila 180.000, Cluj-Napoca 324.000 (prezent cu două echipe) şi Bucureştiul cam 2 milioane de locuitori (prezent tot cu două echipe).

Am aflat că din lotul de 12, 4 au jucat accidentaţi sau cel puţin nerefăcuţi după accidentări. Cine a fost la meciuri a văzut un jucător de la CSS Sighet evoluând cu o mască de protecţie pentru o fractură nazală făcută într-un meci cu o săptămână înainte. E de apreciat c-a vrut să-şi susţină echipa având în vedere starea lui de sănătate!

O cupă se câştigă, se pune apoi într-o vitrină alături de alte trofee, după care totul se reia de la capăt. Antrenamente, antrenamente...Să ne gândim puţin şi la orele istovitoare din sălile de sport la care aceşti tineri participă fără a fi constrânşi de cineva. Le place sportul, le place să câştige şi se pregătesc pentru asta, de multe ori având antrenamente în fiecare zi.

Pentru spectatori, lucrurile sunt mult mai simple: ne place să privim astfel de spectacole sportive de înaltă ţinută. Până acum n-am fost pregătiţi pentru ele. Acum suntem!

Cu alte cuvinte, ne-aţi plăcut tare mult dragii noştri baschetbalişti ai CSS Sighetu Marmaţiei şi abia aşteptăm să vă revedem!


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și