Informa╚Ťia a fost confirmat─â de colegii s─âi parlamentari. Senatorul a ├«ncetat din via╚Ť─â la Viena.

ÔÇ×╚śtiam c─â este bolnav, dar speram s─â treac─â peste aceast─â ├«ncercare. De c├óteva luni era bolnav, avea cancerÔÇŁ, spus fostul pre╚Öedinte al UDMR Marko Bela.

ÔÇ×A f─âcut parte din acea genera╚Ťie care a creat institu╚Ťiile democraticeÔÇŁ, a ad─âugat el.

Verestoy Atilla a fost cel mai longeviv parlamentar al Rom├ónie ┼či se afla la al optulea mandat consecutiv ├«n legislativ. A intrat ├«n politic─â ├«n ianuarie 1990, atunci c├ónd a devenit consilier al Frontului Salv─ârii Na┼úionale. ├Än februarie acela┼či an, a devenit membru al Consiliului Provizoriu de Uniune Na┼úional─â, iar ├«n mai 1990 a c├ó┼čtigat primul mandat de senator UDMR, la alegerile parlamentare.

A fost secretar al Biroului Permanent al Senatului, iar din 1992 ┼či p├ón─â ├«n 2004, lider al Grupului Parlamentar UDMR din Senat.

Senatorul Verstoy Attila s-a n─âscut la 1 martie 1954 ├«n Odorheiu Secuiesc. ├Än 1978 a absolvit facultatea de Tehnologie Chimic─â din cadrul Politehnicii Bucure┼čti, iar ├«n 1999 a devenit doctor ├«n chimie anorganic─â ┼či protec┼úia mediului la Universitatea Politehnic─â, Bucure┼čti.

Verestoy Attila a ob╚Ťinut ├«n 2016 ┼čaptelea mandat consecutiv de senator, la care se adaug─â perioada cuprins─â ├«ntre 1990 ┼či 1992 c├ónd, de asemenea, a fost prezent ├«n Parlamentul Rom├óniei. De asemenea, ocup─â func┼úii de conducere la nivel central ┼či teritorial ├«n UDMR din 1989 ┼či a s ├«nfiin┼úat funda┼úia caritabil─â Dr. Verestoy Attila.

Senatorul UDMR a fost unul dintre cei mai boga┼úi parlamentari. De╚Ťinea mai multe suprafe┼úe de teren ├«n Bucure┼čti, Harghita ┼či Ilfov, dou─â case ╚Öi trei apartamente, o colec┼úie de bijuterii estimat─â la 58.000 de euro ┼či o colec┼úie de tablouri evaluat─â la aproximativ 25.000 de euro.

Verestoy Attila are un copil ┼či doi nepo┼úi.

Citește și

loading...