În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost constatate 99 de contravenţii ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 15200 de lei.

De asemenea, tot la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul activităţilor de supraveghere şi control al traficului rutier, poliţiştii au ridicat în vederea suspendării 35 permise de conducere şi au constatat 13 infracţiuni la regimul circulaţiei, astfel: 9 infracţiuni de conducere sub influenţa alcoolului la Baia Mare, Borşa, Şieu, Ieud, Băiţa şi Bogdan Vodă, două infracţiuni de conducere fără permis la Baia Mare şi Borşa, o infracţiune de conducere a unui autoturism neînmatriculat şi o infracţiune de conducere cu permisul suspendat la Borşa.

Studiile privind siguranţa rutieră au arătat că factorul uman, în general, respectiv deciziile pe care le luăm în trafic în situaţii limită, în special, cauzează peste 90% din accidentele grave, toţi ceilalţi factori tehnici, legaţi de calităţile autovehiculelor, starea drumurilor, condiţiile meteo-climaterice, neînsumând decât 10% din cauze.

În acest context poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Maramureş, vă recomandă:

- dacă aţi consumat alcool feriţi-vă să urcaţi la volan !

- dacă nu vă pasă de propria persoană gândiţi-vă la cei dragi care se află în maşină cu dumneavoastră sau la ceilalţi participanţi la trafic !

- aveţi în vedere faptul că pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la 1 la 5 ani, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o imbibiţie alcoolică de peste 0,.80 gr/l alcool pur în sânge.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și