Direcţia Silvică Maramureş a pus la dispoziţia voluntarilor echipamente de protecţie, unelte şi puieţi. Voluntarii, elevi, poliţişti şi cadre didactice, asistaţi şi îndrumaţi de specialişti din cadrul Ocolului Silvic Baia Sprie au plantat puieţi de molid şi paltin pe o parcelă din zona „Limpedea” Baia Sprie.

„Tradiţia de întinerire a fondului forestier datează din anul 1901 iar din anul 2008, campania se desfăşoară în perioada 15 martie - 15 aprilie sub denumirea de „Luna plantării arborilor”. Apreciem participarea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş la această activitate şi faptul că în ultimii ani această instituţie a devenit un partener consecvent al Campaniei noastre” , au precizat reprezentanţii Direcţiei Silvice Maramureş. Aceştia au mai arătat că puieţii care sunt plantaţi acum vor avea nevoie de circa 10 ani pentru a fi folosiţi ca şi pomi de Crăciun şi a îndemnat copiii să le transmită părinţilor că e mai potrivit să folosească în acest scop pomi care se află în ghiveci şi care după sărbători pot fi replantaţi.

La activitate au participat şi elevii Şcolii de agenţi de poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj, aflaţi în practică la Poliţia Oraşului Baia Sprie.

Pentru că starea pădurilor dintr-o anumită zonă reflectă într-un fel şi gradul de civilizaţie a populaţiei din acea zonă, prin participarea la această acţiune poliţiştii au dorit să atragă atenţia asupra rolului esenţial pe care pădurea îl are în menţinerea echilibrului ecologic dar şi să implice copiii şi tinerii în activităţi extraşcolare în aer liber, ca o alternativă la petrecerea timpului în mediul on-line.