De aceasta data frontieristii au incatusat un tanar care ar fi suspect de contrabanda. Dar cand sa il elibereze nu au mai gasit cheile de la catuse. Dupa cateva ore se pare ca tanarul si-a taiat catusele cu… SECUREA.

Incidentul s-ar fi petrecut miercuri spre joi in zona unei stane din Poienile de Sub Munte. “Stana e departe de granita cu Ucraina. Iar pretind ca cineva nu a oprit la semnalele lor. Le-au pus catusele la baieti si cand sa le deschisa nu au mai gasit cheile. Imaginile sunt elocvente. Unul dintre cei incatusati este fiul proprietarului stanei care nu are nicio legatura cu contrabanda de tigari. Nimic nu se leaga din ce sustin cei de la frontiera” precizeaza unul dintre protagonisti.

Acelasi sustine ca au asteptat incatusati aproape 4-5 ore pana au venit cu alte chei, insa catusele ar fi fost date jos cu ajutorul SECURII.

Discutiile dintre politistii de frontiera si tinerii retinuti in care primii recunosc faptul ca nu gasesc cheile de la catuse sunt incredibile.ACTUALIZARE – PUNCT DE VEDERE al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontieră Sighetu MarmațieiÎn data de 15 septembrie 2017, conducerea Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontieră Sighetu Marmației s-a sesizat cu privire la aspectele semnalate în mass-media referitoare la modul de acțiune al unor polițiști de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Poienile de Sub Munte pe timpul desfășurării unei misiuni specifice la frontiera de nord. Din primele verificări s-a stabilit că, în data de 13 septembrie 2017, în jurul orei 23.40, o patrulă a poliției de frontieră de la Sectorul PF Poienile de Sub Munte a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe un drum forestier, într-o zonă muntoasă împădurită, la aproximativ 4 km de graniţă, un autoturism care nu își justifica prezența în zona de frontieră. Conducătorul auto a refuzat să oprească, îndreptându-se în mare viteză spre frontiera de stat. S-a trecut la urmărirea mașinii, în autoturism fiind observate mai multe colete voluminoase, fapt ce a creat suspiciunea polițiștilor de frontieră că se desfășoară o activitate de contrabandă. S-au extins verificările în zonă, ulterior autoturismul fiind descoperit lângă un adăpost izolat de animale situat în apropierea frontierei de stat. Patrula poliției de frontieră, în exercitarea atribuțiilor legale, a procedat la identificarea celor două persoane care s-au aflat în autoturism. În acel moment bărbații au devenit recalcitranți și au refuzat să ofere detalii privind identitatea lor, fapt pentru care au fost încătușați. De asemenea, în acel adăpost au fost identificate încă trei persoane din anturajul celor doi bărbați care, pe fondul consumului de băuturi alcoolice au avut un comportament recalcitrant.

Drept urmare, cei doi poliţişti de frontieră de la fața locului au solicitat sprijinul unui alt echipaj care se afla în zonă, timp în care cei în cauză au îndepărtat, în mod ilegal, cătușele puse uneia dintre persoanele recalcitrante. Persoanele în cauză au fost sancționate contravențional pentru refuz de legitimare si adresare de injurii în public, conform O.U.G. 105/2001 privind frontiera de stat si Legea 61/91pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire sociala, a ordinii şi liniştii publice, cu toate modificările si completările ulterioare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet