Tragedia a fost semnalată în dimineaţa zilei de marţi, la ora 06.30.

Femeia a depus o plângere la poliţie în 2014, cu privire la faptul că soţul său este violent cu ea. În momentul în care s-a demarat o anchetă, femeia şi-a retras plângerea

Apoi, la începutul anului în curs, mama femeii a făcut o sesizare prin 112 cu privire la aceleaşi fapte de violenţă. Din nefericire, şi aici victima omorului a dat înapoi. Urmările se văd astăzi.


ACTUALIZARE (infoMM)

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au confirmat cazul. „A fost înregistrat un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor. O echipă alcătuită dintr-un procuror şi criminalişti efectuează cercetări la faţa locului (n.red. marţi, la orele dimineţii). În cauză se fac audieri şi s-a dispus efectuarea necropsiei cadavrului”, a declarat, pentru InfoMM.ro, Adela Mociran, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş.

Membrii familiei relatează că femeia a fost în mai multe rânduri ameninţată de bărbat şi că acesta ar fi încercat să obţină un ordin de restricţie. Nici acest lucru nu s-a întâmplat. Astfel, ca urmare a tragediei, trei copii – două fete şi un băiat – au rămas orfani.

Copleșită de durere familia femeii ucise cu bestialitate, 7-8 lovituri de cuțit la nivelul pieptului, picioarelor, spatelui, s-a adunat în fața morgii de la Sighet. “O tot bătea. Criminalul avea probleme cu alcoolul și drogurile. O ținea numai în bătăi.

Soțul ei era foarte violent. Odată a intrat cu o drujbă cu intenția de a-l tăia pe un alt băiat într-un club. Aveau un băiat de 21 de ani, o fată de 17 ani și încă o fetiță de 10 ani. Dimineața asta fata mea s-a dus la serviciu. Pentru a scurta drumul către stația de autobus, lucra la o firmă din Sarasău, a mers printre garaje. Criminalul a pândit-o toată noaptea.

A fost văzut de către vecini. M-au sunat băieții mei să mă întrebe dacă Anca a mers la serviciu deoarece au auzit țipete foarte puternice. Le-am spus că a plecat. M-am dus până la gard și am văzut cum pleca ambulața. Pe jos era un cadavru de femeie. Îi auzeam pe vecinii adunați în jur cum se întrebau dacă victima era o femeie tânără. Când am auzit acest lucru am și realizat că este Anca mea dragă. Soțul o tot amenința că o va omorî.

L-am trezit pe soțul meu care, de obicei o conducea la stația de autobus. Astăzi nu a făcut-o. În trecut, fata mea a mai fost sechestrată tot de pe stradă de criminal. Ne amenința pe toți tot timpul. Am tot depus plângeri la poliție. Nu s-a făcut nimic. Ne spuneau că vor interveni numai dacă ne atacă și să sunăm la 112. Din luna octombrie a anului trecut, după ce a bătut-o crunt pe Anca, aceasta s-a mutat la noi și a intentat divorț.

Când credeam că își revenise, unde să fi mers biata fată dacă nu la mama ei? Unde să-și găsească alinare? Poliția ținea cu criminalul . Îl sfătuiau cum să ne ducă în eroare, să ne deruteze. Dacă își făceau datoria fata mea era în viață. Ce poliție avem la Sighet?

Când am mers ultima oară, de sărbătorile de Rusalii, ne-au spus că dacă nu ne convine să ne luăm un… bodyguard”, a spus, cu lacrimile curgând șiroaie Maria Sabadâș, mama victimei. “Criminalul ne tot spunea: “pregătiți-vă de mormântare! Vă bag pe toți în doliu!” Uite că ne-a băgat. Sunt sigur că dacă poliția lua măsurile ce trebuiau nu s-ar fi ajuns în această situație. Biata fetiță a noastră ve merge în mormânt”, a spus Ioan Sabadâș, tatăl victimei.

Vecinii au numai cuvinte de laudă despre femeia ucisă cu sânge rece. “A suportat foarte multe. El a fost extrem de violent. O ameninţase chiar şi în sala de tribunal că o va omorî. Poliţia ştia, dar nu a făcut nimic ca să o scape de el. Acum trei copii au rămas pe drumuri…”, spune, cu tristeţe, un vecin al femeii.

Suspectul crimei de astăzi, marţi, 5 septembrie, a fost reţinut în jurul amiezii. El a fost condus la secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei, unde urmează a fi testat dacă a fost în deplinătatea capacităţilor mintale atunci când a comis gestul. În funcţie de rezultat, vor fi dispuse măsurile legale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet