R.: Ce v-a determinat să mergeți în mijlocul protestului de la București ?

A. T.: Faptul de a fi solidar cu maramureșenii ce au ieșit în stradă pentru a manifesta împotriva ordonanței grațierii și a modificărilor aduse codurilor penale, eu fiind la București întrucât a început o nouă sesiune parlamentară. Am văzut tineri, bătrâni, familii, oameni de toate vârstele ce au lăsat totul deoparte și au protestat împotriva unor abuzuri făcute de actualii guvernanți.

Este vorba de apărarea unor principii și valori pentru care în’89 la Revoluție au murit oameni. Ne aflăm într-un punct zero al democrației românești, unde trebuie să vedem fiecare cine suntem, ca persoană și națiune. Dacă vrem un stat unde nimeni să nu fie mai presus de lege ori tolerăm o cloacă politică condusă de penali.

R.: Suntem în fața celor mai ample manifestații din ultimii 27 de ani, ce a făcut ca sute de mii de oameni să se revolte în întreaga țara?

A.T.: Disprețul și cinismul la adresa tuturor românilor cinstiți, arătat de către Guvernul Dragnea (Grindeanu). Deciziile luate în noaptea de 31 ianuarie de coaliția guvernamentală PSD-ALDE, referitoare la modificările Codului Penal și adoptarea ordonanței grațierii, totul făcut pe furiș și în beneficiul unor politicieni sau acoliții lor cercetați penal, a dat naștere unui sentiment de mâhnire în rândul populației, fără precedent. Ce s-a întâmplat în acea noapte a fost un act de hoție instituțională dictat de un individ lipsit de orice urmă de moralitate și capabil să sacrifice o țară întreagă pentru ca el să nu ajungă la pușcărie.

Dragnea și PSD au crezut că promisiunile electorale au să țină oamenii acasă. Cei aproape 500.000 de cetățeni ieșiți în stradă le-au arătat contrariul, că poți să lupți pentru niște principii fără ca cineva să-ți pună ceva în buzunar. Ei sunt reale modele, iar pentru mine, să fiu alături de acești oameni de onoare, a fost o experiență profundă ce n-am s-o uit niciodată.

R.: Care credeți că va fi finalitatea evenimentelor?

A.T.: Mai sunt câteva zile în care unitatea românilor de bună-credință poate să schimbe lucrurile. Probabil vom ieși din ce în ce mai mulți în stradă, iar Guvernul PSD-ALDE să realizeze măcar în al doisprezecelea ceas gravitatea actelor sale și să retragă ordonanța. Încă nu au trimis spre votare în Parlament, Bugetul pentru 2017, nu au realizat nimic din ce au promis în programul electoral, prima și singura lor grijă de după câștigarea alegerilor a fost cum să fie scăpați ei si apropiații lor de problemele penale. Au aruncat țara într-o criză instituțională, economică și de siguranță cum nu s-a mai întâlnit. O vor plăti scump și Dragnea și Grindeanu și Iordache, nu-i vom lăsa să-și bată joc de viitorul României, al parinților sau copiilor noștri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și