„Peste 85% din lucrări sunt deja efectuate, iar activitatea continuă într-un ritm alert. Sper ca, în luna septembrie, lucrările să fie finalizate complet pentru a putea perfecționa procedurile de aterizare-decolare, dat fiind faptul că pista va fi extinsă de la 1.800 la 2.150 de metri. A existat o finanțare prin Programul Operațional Sectorial de Transporturi, însă, din nefericire, acest contract nu mai este valabil, pentru că nu au fost respectate termenele.

Încă se poartă discuții cu reprezentanții Ministerului Transporturilor, cu reprezentanții Programului Operațional de Infrastructură Mare pentru ca proiectul aeroportului să beneficieze de o nouă finanțare europeană. Este foarte important ca maramureșenii să aibă parte de curse interne și internaționale, iar județul să beneficieze de o deschidere economică mai mare. Noi ne-am asumat politic că, indiferent de sursa de finanțare, vom moderniza aeroportul.

Maramureșenii trebuie să beneficieze de o legătură atât la nivel de turism, cât și din punct de vedere economic, iar finanțarea contează mai puțin pentru omul de rând, atâta timp cât nu se contractează un credit care să crească taxele și impozitele locale. Va exista doar o mai bună drămuire a bugetului județului”, a precizat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!