Pe primul loc al topului s-a clasat compania australiană Qantas, care nu a avut niciun deces înregistrat din 1951 (de la începutul erei zborurilor comerciale cu avioane cu reacţie) şi care este, de câţiva ani, lider mondial în ceea ce priveşte inovaţiile de pilotaj, utilizând cele mai bune sisteme de aterizare automată şi sisteme de navigaţie care oferă o precizie extrem de ridicată. De asemenea, Qantas oferă, conform evaluării site-ului de specialitate, cel mai înalt grad de confort la bord.

Topul 10 al celor mai sigure companii aeriene din 2013 a fost completat (în ordine alfabetică) de: Air New Zealand (compania națională a Noii Zeelande), All Nippon Airways (cea mai mare companie aeriană a Japoniei), Cathay Pacific Airways (linia aeriană portdrapel a regiunii administrative Hong Kong din China), Emirates (cea mai mare companie aeriană din Orientul Mijlociu, cu sediul în Dubai), Etihad Airways (lina națională a Emiratelor Arabe Unit), Eva Air (a doua cea mai mare companie aeriană din Taiwan), Royal Jordanian (linia aeriană portdrapel a Iordaniei), Singapore Airlines (linia portdrapel a Singapore) şi Virgin Atlantic (linie aeriană britanică).

Pe ultimele locuri ale clasamentul mondial, cu o singură stea de siguranţă, s-au clasat Kam Air (companie cu sediul în Kabul, Afghanistan), Scat Airlines (cu sediul în Kazahstan), Bluewing Airlines (linie aeriană a ţării sud-americane Surinam). Toate se află pe o listă de companii aeriene cărora le este interzis să zboare în Uniunea Europeană.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet