Google arhivează datele despre locurile în care te-ai aflat – ştie pe unde te-ai plimbat şi-ţi arată asta pe o hartă a lumii –, căutările tale de pe internet, aplicaţiile pe care le utilizezi, preferinţele muzicale de pe Youtube şi multe altele.

Toate aceste informaţii sunt păstrate privat, dar Google are ca scop cunoaşterea în detaliu a obiceiurilor utilizatorilor săi, în aşa fel încât reclamele pe care i le va prezenta să corespundă cât mai bine profilului acestora.

Uniunea Europeană vrea legi mai bune pentru protecția consumatorilor în fața Facebook și Google. Amenzi de 4% din cifra de afaceri.

Mulţi internauţi s-au revoltat în urma acestei „invadări ale intimităţii“, însă utilizatorii au posibilitatea de a opri Google din a le urmări fiecare mişcare, dar şi de a şterge toate datele colectate până acum. Între timp, Google a fost reclamată din nou la Comisia Europeană de către o serie de site-uri de comerț online.

Încă din 2016, Google a permis fiecărui utilizator să vadă toate aceste informaţii printr-un site web confidenţial numit „My Activity“/Activitatea mea. Acest lucru vă arată o cronologie a fiecărei interacţiuni pe care aţi avut-o printr-una dintre aplicaţiile Google – fie că vizionaţi un videoclip pe YouTube, fie că doriţi să cereţi indicaţii de orientare în spaţiu prin Google Maps. Mai precis, totul poate fi verificat accesând acest link.


Preluare: ActualMM

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și