Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Maramureș (DSP), în săptămâna trecută s-au înregistrat 2.633 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), cu 12,5% mai puțin comparativ cu aceeași săptămână a anului trecut, dar cu câteva cazuri mai mult față de săptămâna trecută. „Incidența morbidității prin infecții respiratorii acute trenează, situându-se aproape de intervalul așteptat în această săptămână”, se arată în document.

În ceea ce privește pneumoniile, numărul total de cazuri a fost de 266, cu 31,3% mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut, dar și față de săptămâna trecută.

În ceea ce privește gripa, din păcate, numărul cazurilor a crescut simțitor. Astfel, în cursul săptămânii trecute au fost 61 de cazuri, dintre care două au fost confirmate cu virusul AH1. Celelalte 59 de cazuri au fost cazuri de gripă clinică. Creșterea este substanțială față de aceeași perioadă a anului trecut, când s-au înregistrat doar trei cazuri de gripă, dar este în creștere și față de săptămâna trecută, când au fost 48 de cazuri și doar unul cu virusul AH1.

Dinte cele 61 de cazuri de gripă, 48 au fost la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare, cinci la Spitalul Municipal Sighetu Marmației, un caz clinic a fost raportat de către un medic de familie din Baia Mare, cinci cazuri clinice au fost raportate de către medici de familie din Sighetu Marmației și două cazuri de gripă cu virusul AH1 au fost confirmate la Laboratorul INCD MM “Cantacuzino” și CRSP Timiș, depistate inițial prin supravegherea de tip sentinelă de medicii de familie. „Toate cazurile cu prognostic favorabil, fără decese. Toate cazurile au fost nevaccinate antigripal în acest sezon. 45 cazuri din mediul urban și 16 din rural, 39 de gen masculin și 22 feminin, câte două cazuri la grupele de vârstă 0-1 an și 2-4 ani, 11 cazuri la 5-14 ani, 26 cazuri la 15-49 ani, 12 cazuri la 50-64 ani și opt cazuri la peste 65 ani”, se mai arată în documentul remis presei.

Până în 26.02.2019 au fost vaccinate antigripal 38.565 persoane, din grupele populaționale la risc, cu doze de vaccin gripal distribuite de Direcția de Sănătate Publică Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și