Intr-un context politic tulburat la nivel national de o serie de acuzatii din partea unor membri Alde, apropiati ai copresedintelui Daniel Constantin, nici Alde Maramures nu a ramas fara pata. Vicepresedintele filialei, Lakatos Cosmin Alexandru, a decis sa conteste in contencios administrativ si fiscal (dosar 743/100/2017), in baza art. 1 din Legea nr. 14/2003 a partidelor politice, Hotararea Delegatiei Permanente Teritoriale Judetene Maramures din 27.02.2017, solicitand Tribunalului Maramures anularea acesteia.

Reamintim ca dintr-un numar total de 85 de membri ai Delegatiei Permanente Teritoriale Maramures, la sedinta din 27.02.2017 au fost prezenti 50, care au votat in unanimitate convocarea Congresului ALDE pana la finele lunii martie 2017.

In nota de fundamentare, reclamantul a invocat ,,nulitatea” actului administrativ ca o consecinta a incalcarii Statului ALDE (art. 75, art. 81, art. 105, art. 106, art. 114 si art. 116), considerand intrunirea ,,nestatutara”. Tot acesta a mai indicat nerespectarea anexei 3 a Protocolului de Fuziune prin Contopire intre Partidul Liberal Reformator (PLR) cu Partidul Conservator (PC) si Decizia Comisiei de Fuziune nr. 2/2015, pe motiv ca nu a fost asigurata reprezentarea celor doua formatiuni politice in mod paritar.

In fapt, trebuie spus ca acelasi contestator detine, pe langa functia de vicepresedinte al Filialei Alde Maramures, si pozitia de membru al Delegatiei Permanente Teritoriale – potrivit art. 46 lit.b) din Statut.

Cu alte cuvinte, la sedinta din data de 27.02.2017 a participat si chiar a votat pentru adoptarea hotararii a carei suspendare a solicitat-o ulterior, in instanta.

Cat priveste subpunctele atacate, in contradictoriu cu cele sustinute de domnul Lakatos Cosmin Alexandru, subliniem faptul ca potrivit art. 56 alin.1 din Statut, Convocarea Congresului se face de catre Delegatia Permanenta, la cererea Biroului Politic Central sau la cererea a mai mult de jumatate din Delegatiile Permanente Teritoriale. Conform dispozitiilor art. 98 din Statut, prevederile referitoare la alegerile interne din partid privind organisemele de conducere la toate nivelurile intra in vigoare incepand cu data de 01.01.2017. Or, Delegatia Permanenta Teritoriala Maramures a fost convocata pentru data de 27.02.2017, deci s-a intrunit statutar.

De asemenea, nici invocarea motivului ca actuala componenta a Delegatiei Permanente Teritoriale nu a fost validata de catre Comisia de Fuziune nu s-a dovedit fondata, in conditiile in care forul deliberativ a adoptat in mod valabil si necontestat si Hotararile prin care s-au validat candidatii pentru alegerile locale si parlamentare. Din nou, trebuie spus ca insusi reclamantul a facut parte din acest organism “inexistent”.

Ca urmare a probatoriului, instanta a apreciat drept neintemeiata cererea de suspendare a Hotararii Delegatiei Permanente Teritoriale nr.2/27.02.2017 , de curand, mai exact in 23.03.2017, dand castig de cauza Filialei Alde Maramures.

Cornelia Negrut, presedinte Alde Maramures: ,,Personal, si cu siguranta ca in asentimentul meu sunt multi colegi, ma declar dezamagita de atitudinea domnului Lakatos, pe care o percep deloc verticala, mai ales tinand cont de faptul ca a contestat ceea ce chiar dumnealui a votat. E ca si cum ti-ai contesta propria identitate. Mi-e greu sa cred ca un om care se presupune ca participa cu inima deschisa la o constructie politica, se apuca sa arunce cu bolovani pentru a dobori inclusiv caramizile pe care le-a cladit cu propria mana. Ba mai mult, partidul din care face parte i-a oferit capital de incredere, fiind nominalizat drept candidat la Senat, din pozitia a treia de pe listele Alde Maramures aferente alegerilor parlamentare desfasurate anul trecut.

Cu alte cuvinte, aceeasi Delegatie era statutara la momentul in care s-au stabilit listele pe care se regasea dumnealui, dar dupa, nu a mai fost. Regret ca suntem pusi intr-o astfel de situatie, devenind o bogata sursa de zvonistica si dezinformare. Pe de alta parte, ma bucur ca adevarul a iesit la iveala, asa cum este firesc”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și