O echipă a neurologului Joseph Schroeder de la Connecticut College din New London (Connecticut) a descoperit că reacția rozătoarelor înfometate față de acest biscuit este comparabilă cu cea a șobolanilor care primiseră cocaină în teste precedente. În plus, la fel ca oamenii, șobolanii preferă să mănânce crema din Oreo.

Experimentul profesorului Schroeder a constat în introducerea șobolanilor într-un labirint cu două direcții, fiecare cu bunătăți diferite. Pe de-o parte erau prăjituri de orez și de cealaltă, biscuiți Oreo. După ce au explorat în întregime labirintul, animalele urmau să aleagă partea în care vor rămâne. Rezultatul a fost clar: rozătoarele au preferat să rămână la biscuiți. "La fel ca oamenii, nici șobolanilor ne le plac foarte mult prăjiturile de orez", a precizat profesorul.

În cadrul testelor precedente, care au inclus cocaină, șobolanii urmau să aleagă între o injecție cu soluție salină și o doză de cocaină sau de morfină. Potrivit profesorului Schroeder, șobolanii din experimentul Oreo au rămas tot atâta timp în zona Oreo ca și cei care au preferat cocaina, demonstrând astfel niveluri similare de dependență.

"Cercetările noastre confirmă teoria că alimentele bogate în grăsimi și zaharuri stimulează creierul la fel ca drogurile. Este poate unul din motivele care explică de ce oamenilor le este greu să reziste în fața acestor biscuiți, care pot contribui la extinderea obezității. Aceste rezultate susțin ipoteza conform căreia comportamentele alimentare nepotrivite pot fi comparate cu toxicomania", încheie profesorul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet