Cel puţin asta spun acum reprezentanţii Prefecturii Maramureş, oficiali de la Instituţia Prefectului Maramureş luând parte la o întâlnire de lucru pe această temă în Bucureşti zilele trecute. Ca o noutate, pentru anul viitor, discuţiile sunt legate de a doua tranşă de ajutoare alimentare care ar urma să fie distribuite în a doua jumătate a anului viitor, pentru ca din 2017 numărul distribuirilor să fie de trei pe an.

Trebuie spus că numărul aproximativ de persoane din judeţul Maramureş care vor beneficia de alimente prin POAD 2015 este de 86.253. Faţă de anul trecut, actul normativ a extins numărul beneficiarilor de ajutoare alimentare distribuite în cadrul POAD, ca urmare a faptului că limitele de venituri din pensii şi indemnizaţii de şomaj eligibile pentru primirea ajutoarelor alimentare vor fi modificate de la 400 lei/lună la 450 lei/lună.

În plus, se adaugă o nouă categorie de beneficiari pentru aceste ajutoare, respectiv persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete lunare realizate sunt de până la 450 lei/lună/persoană. Din informaţiile care se cunosc până acum, distribuţia alimentelor se va face din februarie 2016 şi va trebui finalizată în aprilie 2016.

Citește și