Bica ajunsese în Italia după o escală de luni bune în Costa Rica, alături de prietena sa Elena Udrea. Cel târziu duminică, Bica va afla dacă rămâne după gratii până la finalizarea procedurii de extrădare.

Sunt mai bine de 3 ani de când Alina Bica părăsea sediul instanţei supreme cu gânduri optimiste.Achitarea nu a venit, aşa că fosta şefă DIICOT a devenit unul dintre "fugarii" celebri ai României. Anul trecut, a fost dată în urmărire internaţională, după ce a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare. Vineri seară, a ajuns în custodia poliţiei din Italia.

Liviu Vasilescu, şeful Poliţiei Române: Au fost depistati de colegii nostri pe teritoriul Italiei 2 urmariti internationali, Alina Bica Mihaela, urmarita international cu mandat european pentru infractiunea de favorizarea infractorului şi Bene Ioan.

Ioan Bene şi el condamnat la închisoare, 6 ani si 2 luni pentru fals in înscrisuri şi uz de fals, a fost prins de poliţişti în aceeaşi zonă şi în aceeaşi zi cu Alina Bica. Surse spun că cei doi ar avea o relaţie.

Liviu Vasilescu, şeful Poliţiei Române: Este doar o chestiune de timp pana ii vom aduce acasa.

Fosta sefă Antimafia se pare ca a fost retinuta tot in trafic. Ea se afla la volanul unei masini si se indrepta catre un restaurant din zona Bari. Initial, politistii au oprit o pentru un control de rutina.

În 2018, Bica a fugit în Costa Rica, unde a fost fotografiată în compania Elenei Udrea. Relatia dintre cele două e de notorietate după ce în anul 2014 au apărut fotografii cu cele două la Paris. Au fost voci care au susţinut că Bica a ajuns în fruntea DIICOT datorită prieteniei cu Elena Udrea.

În Costa Rica, drumul celor două s-a despărţit: Udrea a ajuns în România, iar fosta sefă Antimafia a plecat în Spania. Acum ar putea fi extrădată.

Doar că până la extrădare, cum e condamnată la mai puţin de 5 ani, poate fi pusă în arest la domiciliu.

În teorie, dintr-un stat european în altul, Bica poate fi extrădată uşor. Ministerul Justiţiei din Romania, la solicitarea autoritatilor din Italia, trebuie sa trimita dosarul, tradus, pentru inceperea procesului de extradare al Alinei Bica. Doar că data la care va incepe procesul va fi stabilita de o instanţă din Peninsulă.

Cristian Ene, avocat: În situaţia în care persoana ce urmează să fie extrădată îşi exprimă acordul se realizează în câteva săptămâni, în situaţia în care se face opoziţie la extrădare poate dura până la câteva luni sau şi peste un an.

Potrivit unor surse, deocamdată, Alina Bica nu a reuşit să discute cu avocata care o va apăra. Dacă va fi extrădată, Bica trebuie să stea după gratii 4 ani fiind găsită vinovată că l-a favorizat pe omul de afaceri Ovidiu Tender în dosarul RAFO.

Citește și