Alteța Sa Regală Principele Radu a vizitat azi Muzeul Memorial Sighet, în prima parte a zilei, mai apoi fiind cel mai de seama oaspete al Colegiului Național Dragoș Vodă, acolo unde a ținut să transmită mai departe învățăturile sale legate de importanța cărților în formarea noii generații de elevi. Sub privirile atente ale dir. Ioan Berci și ale dir. adj. Marius Voinaghi, Alteța Sa a dorit să menționeze faptul că este încântat să vadă un liceu de prestigiu, etalon al Maramureșului, așa cum este Colegiul Național Dragoș Vodă, în care se formează an de an adolescenți înzestrați cu voință și perseverență, care fac ca numele țării să răsune peste hotare.
Vizita Principelui Radu a avut ca scop promovarea lecturii în rândul tinerelor generații. Alteța Sa Regală le-a mai vorbit celor prezenți despre cele 2 cărți care aveau să fie lansate ulterior și la Sala Transit a primăriei orașului.
Trei poduri peste lume” este o carte de excepție ce cuprinde consemnări ale Alteței Sale Regale Principele Radu al României dintre anii 1982 și 2003.
„Cartea Alteţei Voastre Regale este o mini-capodoperă de talent, dar mai ales de simplitate, sub aparenţe intelectuale. Sper că mulţi oameni o vor putea descoperi în librării deşi, în sinea ei, nu este o lucrare pentru a atrage mulţimile”, se menționează în recenzia cărții, scrisă de marchizul de Trazegnies Olivier, pe site-ul editurii Curtea Veche.
„Margareta. Portretul Principesei Moştenitoare” este o carte-album, scrisă de Sandra Gătejeanu Gheorghe, ce prezintă destinul în imagini, de la naştere până în zilele noastre, al primei femei care va moşteni Coroana României.
Încărcătura emoțională a vizitei regale a putut fi observată printre cei prezenți care, de la mic la mare, s-au dovedit a fi onorați că au putut să asculte și să cunoască un om cu sânge albastru.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și