Frecvent, polițiștii din cadrul structurilor de transporturi feroviare sunt planificați în serviciu singuri, carne de tun în fața unor dezaxați, bolnavi psihici, interlopi, boschetari și alte categorii de persoane care nu au nimic de pierdut. Pentru noi, agentul şef Sorin Vezeteu, nu şi-a încheiat activitatea de patrulare începută aici pe pământ. El va continuă să-şi desfăşoare serviciul poliţienesc acolo sus în ceruri alături de ceilalţi colegi ai noştri căzuţi la datorie, cu care se va întâlni la apelul de seara al polițiștilor căzuţi la datorie: Gheorghe Nistor, Gheorghe Ionescu (Dulăul), Bogdan Gigina și alții.

Nu am obosit și nu vom renunța să continuăm să atragem atenția conducerii Poliției Române și a ministerului, că polițiștii sunt planificați în serviciu singuri, fără nici cea mai mică protecție. Suntem conduși și „menegeriați” de analfabeți juridici, de șefi cu prea puțini neuroni și de șefi care trimit colegii la moarte sigură, doar să fie ei acoperiți că „stăpânesc situația operativă.”

Am vrut să omor un polițist - a declarat ucigașul polițistului de la Suceava

Nici nu s-a uscat bine pământul pe mormântul colegului nostru, Gheorghe Nistor care a fost omorât de doi indivizi chiar în postul de poliţie din Vişeu de Jos, că suntem în fața unei noi tragedii generate de „INCOMPETENȚA MANAGERIALĂ”. Riscurile la care sunt expuşi poliţiştii din stradă sunt amplificate de modul în care șefii organizează activitatea specifică, iar cei din conducerea MAI sau IGPR asistă nepăsători cu mâinile spre ceruri, ca Ponțiu Pilat, ascunzându-se în spatele unor mesaje formale de condoleanțe și „susținere” a familiei.

Ministrul Carmen Dan sa înțeleagă că nu ne mai ajung aceste mesaje și manipulări de PR în care ne spune că „suspectul este cercetat”. Trebuie să înțeleagă că polițiștii vor să pice capete, și să nu mai exista astfel de situații pe viitor. Nimic şi nimeni nu îi vor mai aduce pe colegii noştri căzuţi la datorie însă moartea lor trebuie să aducă măcar pentru noi, cei care rămânem în prima linie, o schimbare a condițiilor în care ne expunem morții. Voi veţi continua să staţi la răcoare vara și la căldură iarna, în fotoliile mânjite de sângele colegilor noștri trimiși la moarte de nepăsare și incompetența voastră !!!

Poliţiştii operativi au ajuns să fie “vânaţi” în timpul serviciului și atunci ne întrebăm cum să ni se mai pretindă să intervenim ferm când știm că singura noastră protecție este reprezentată de postările ministrului Carmen Dan pe Facebook care ne „asigură” declarativ că va „lupta pentru imaginea poliției”. O rugăm să deruleze de câteva zeci de ori acest video de la fața locului și să ne spună CÂȚI POLIȚIȘTI MAI TREBUIE SĂ VADĂ MORȚI pentru a înțelege haosul existent la nivelul Poliției Române.

Citește și