În urma votului negativ acordat de către Austria în ședința Consiliului pentru Justiție și Afaceri Interne din 8 decembrie 2022 la solicitarea României de a adera la spațiul Schengen, autoritățile de la București au rechemat în țară întreg personalul diplomatic din capitala Austriei, în frunte cu ambasadorul Emil Hurezeanu, la post rămânând doar un însărcinat pe probleme de afaceri. O mișcare, care de altfel se practică atunci când apar neînțelegeri de un anumit grad între două țări, în urma căreia, credeam că austriecii își vor schimba cât de cât opinia vis a vis de intrarea țării noastre în spațiul de liberă circulație din Uniunea Europeană. Doar că nu s-a întâmplat deloc așa, dimpotrivă, autoritățile decidente de la Viena susțin în continuare că România nu are ce căuta în acest spațiu de liberă circulație.

În loc să fim consecvenți în acțiune și să-i obligăm într-un anume fel pe austrieci să-și schimbe decizia, tot noi, prin persoana președintelui Klaus Iohannis, care la rândul său a fost sunat de către președintele Austriei, dl. Alexander Van der Bellen, am cedat și am retrimis la post tot personalul diplomatic împreună cu ambasadorul Emil Hurezeanu. Sunt curios ce beneficii ne va aduce și această ultimă plecăciune făcută de către autoritățile române, în fața austriecilor, altele decât acelea de a ne mări prețul la carburanți, ori de a ne tăia pădurile și legal și ilegal, si de a-și transfera toate profiturile în patria mamă.

Sunt aproape sigur că prin pozitia ghiocelului pe care am adoptat-o și în această situație vom primi ceea ce primim chiar în aceste zile și din partea autorităților ucrainene, care, după ce că noi le-am primit cu brațele deschise cetățenii care fugeau din calea războiului, ei ne prigonesc românii noștri, ba chiar și preoții ortodocși de acolo pe motiv că ar fi spioni ruși. Aștept cu nerăbdare ziua în care ne vom trezi din somnul cel de moarte, deși, sincer să fiu, nu cred că o mai prind.
PETRE GIURGI

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și