Poliţiştii din Sighetu Marmaţiei împreună cu angajaţi ai Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au organizat în perioada 31.10 - 01.11.2013 o acţiune în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale. Au fost verificaţi opt agenţi economici din municipiu şi au fost aplicate şapte sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3000 lei. De asemenea a fost confiscată în numerar suma de 685 lei şi bunuri în valoare de 150 lei.

La Suciu de Sus poliţiştii au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigări. Ei au acţionat pe DJ 171A şi au verificat autoturismele aflate în trafic, ocazie cu care au identificat o femeie din localitate care transporta în autoturism 150 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană. Pentru că nu a putut prezenta nici un document justificativ, ea a fost sancţionată contravenţional iar ţigările au fost ridicate în vederea confiscării.

În municipiul Baia Mare poliţiştii Biroului de Ordine Publică au acţionat vineri între orele 10.00 - 17.00 pentru combaterea cerşetoriei. Poliţiştii au identificat 16 persoane care apelau la mila publică. Toate au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 2200 lei.

Pentru prevenirea producerii de evenimente rutiere şi pentru combaterea principalelor cauze ale acestora, poliţiştii rutieri au fost prezenţi în trafic pe principalele artere de circulaţie din judeţ. În cadrul activităţilor de supraveghere şi control a traficului rutier ei au verificat peste 100 de autovehicule şi au constatat 85 de abateri la regimul circulaţiei, cele mai multe (64) fiind încălcări ale regimului legal de viteză. Valoarea totală a amenzilor aplicate depăşeşte 17000 lei. De asemenea, poliţiştii au constatat opt infracţiuni rutiere, majoritatea de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi au ridicat în vederea suspendării 15 permise de conducere.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și