"Serviciile specifice necesare sunt: mobilizarea, forajul, finalizarea (sau abandonarea) și îndeplinirea tuturor operațiunilor și serviciilor auxiliare referitoare la o sondă verticală, stabilă, iar, la solicitarea HOCOR (Hunt Oil Company of Romania — n.r.), încă o sondă opțională", se arată în anunț.

Data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare este 28 noiembrie 2013.

Potrivit calendarului prevăzut în anunț, forajul la prima sondă este programat să înceapă la 1 mai 2014, în județul Ialomița.

În 2010, Petrom și Hunt Oil Company România, subsidiara locală a companiei americane Hunt Oil, au semnat un parteneriat care vizează explorarea în comun a blocurilor onshore Adjud și Urziceni Est, situate în partea de est a României.

"Acest parteneriat reprezintă un pas important în activitatea noastră, fiind primul joint-venture pentru explorare onshore. Prin unificarea resurselor noastre financiare și umane, prin utilizarea expertizei internaționale și a celor mai moderne tehnologii, creăm o bază puternică pentru evaluarea potențialului de hidrocarburi din cele două blocuri. Împreună cu Hunt Oil Company România, vom investi circa 25 de milioane de euro în următorii ani, în cadrul acestui proiect", a declarat responsabilul pentru activitatea de Explorare și Producție din cadrul Petrom, Johann Pleininger, la acea dată.

În comunicatul remis de Petrom în septembrie 2010 se mai preciza că cele două companii vor derula un amplu program de achiziție seismică și analiză a datelor obținute în 2010 și 2011, iar noile date seismice vor fi evaluate în comun pentru a determina oportunitățile de foraj de explorare pentru țiței și gaze.

Cu sediul în Texas, Statele Unite, Hunt Oil este una dintre cele mai mari companii petroliere independente din lume. Înființată în 1934, activitățile principale ale companiei se axează pe explorare și producție de țiței și gaze naturale în SUA și pe plan internațional.

Zonele principale de activitate includ SUA și activități offshore la mare adâncime în Golful Mexic, Canada, Yemen și Peru.

În plus, Hunt Oil Company și subsidiarele sale explorează activ într-o serie de alte țări din Europa, America de Sud, vestul Africii, Orientul Mijlociu și Orientul Îndepărtat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet