Codruţa Kovesi a spus că scurgerea de informaţii din ancheta care-l viza pe Ioan Oltean este un caz extrem de grav şi că speră să nu mai existe astfel de situaţii la nivelul DNA.

Procurorul şef al DNA a precizat că nu poate oferi detalii suplimentare, dar a arătat că ancheta este în curs şi că vor fi identificaţi şi traşi la răspundere autorii scurgerilor de informaţii.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, în 12 septembrie, că a început urmărirea penală faţă de Ioan Oltean, preşedinte al organizaţiei judeţene Bistriţa-Năsăud a PDL, vicepreşedinte şi fost secretar general al partidului, pentru folosirea influenţei sau autorităţii funcţiei, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată şi pentru favorizarea infractorului.

Ioan Oltean este urmărit pentru că ar fi intervenit la conducerea CJ Bistriţa-Năsăud şi la înalţi demnitari din ministerele Mediului, Dezvoltării şi Economiei pentru ca anumite firme să câştige licitaţii sau pentru ca primării conduse de edili PDL să primească fonduri publice pentru proiecte.

Ioan Oltean este cercetat şi pentru favorizarea infractorului, procurorii susţinând că, în seara zilei de 22 martie 2012, a anunţat două persoane că a doua zi DNA urma să facă percheziţii la domiciliile acestora, într-un dosar în care erau cercetate pentru fapte de corupţie în legătură cu procedurile de achiziţie şi contractele derulate de Consiliul Judeţean Bistriţa.

În urmă cu câteva zile, europarlamentarul PDL Monica Macovei i-a solicitat lui Ioan Oltean să demisioneze din funcţia de vicepreşedinte al PDL, având în vedere că DNA a început urmărirea penală împotriva sa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și