Potrivit informaţiilor furnizate de către Consiliul Judeţean Maramureş, lucrările de reabilitare a drumului Baia Sprie – Bârsana sunt în plină desfăşurare, firma executantă realizând atât frezări, turnări de mixtură asfaltică şi consolidări, cât şi podeţe de acces la proprietăţi şi podeţe transversale.

“La această oră, în zona Şişeşti - Baia Sprie se pune piatră şi se realizează mixtură asfaltică. De asemenea, în celălalt capăt al drumului, în zona Bârsana – Văleni, se realizează aceeaşi categorie de lucrări, respectiv pietruire şi mixtură asfaltică, pe o lungime de 3,5 km. Realizarea şanţurilor din beton s-a atacat, potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii firmei care se ocupă de acest proiect, pe diferite segmente, în majoritatea localităţilor aferente proiectului.

Până acum s-au realizat aproximativ 40 de podeţe de acces la proprietăţi, iar realizarea podeţelor transversale este în plină desfăşurare. Se realizează consolidarea prin ziduri de sprijin la km 12 şi 15 şi lucrări de terasare cu piloţi de îndesare la km 48-49 în zona Văleni. De asemenea, se curăţă acostamentul pe întreaga suprafaţă a drumului în vederea aşternerii covorului de piatră pentru a se turna mixtura asfaltică” au anunţat oficialii CJ Maramureş.

Luna mai, dedicată Pasului Gutâi

Cât priveşte DN 18, prefectul judeţului Maramureş Anton Rohian a declarat că lucrările sunt în plină desfăşurare. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a arătat faptul că se toarnă asfalt pe DN 18 de la Mara până în Sighet, pentru ca Pasul Gutâi să intre în reabilitare şi modernizare cel mai probabil începând cu luna mai.

Citește și