"În aceste zile, voi avea consultări cu liderii PNL pe acest subiect, urmând ca, în cel mai scurt timp posibil, să decidem în forul statutar nominalizarea pe care o vom transmite primului ministru Victor Ponta pentru portofoliul Ministerului Transporturilor", declară Crin Antonescu, într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Crin Antonescu califică drept o "coincidenţă suspectă" solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale împotriva lui Ovidiu Silaghi, cu doar câteva zile înainte de termenul limită la care preşedintele Traian Băsescu ar fi trebuit să se pronunţe cu privire la propunerea USL pentru portofoliul Transporturilor.

"Partidul Naţional Liberal constată cu îngrijorare că solicitarea DNA către Parchetul General privind începerea urmăririi penale împotriva colegului nostru, Ovidiu Silaghi, vicepreşedinte al partidului, a venit cu doar câteva zile înainte de termenul limită la care preşedintele Traian Băsescu ar fi trebuit să se pronunţe cu privire la propunerea USL pentru portofoliul Transporturilor. Apreciem această coincidenţă ca fiind cel puţin suspectă, cu atât mai mult cu cât preşedintele a insistat ca interimatul la Ministerul Transporturilor să fie asigurat timp 45 zile, perioada maximă admisă de lege", declară Crin Antonescu.

Preşedintele PNL arată că Ovidiu Silaghi a precizat, cu privire la referatul DNA, că nu a influenţat şi nici nu a intervenit în niciun fel în împiedicarea rezilierii contractului Arad-Nădlac deţinut de firmele lui Nelu Iordache.

De asemenea, Ovidiu Silaghi a afirmat că nu a cerut şi nu a primit niciodată foloase necuvenite în niciun scop şi nici nu a intervenit în executarea plăţilor din contractul menţionat sau din oricare altul.

Liderul PNL precizează că, pentru a nu prelungi situaţia de interimat de la Ministerul Transporturilor şi pentru a nu aduce prejudicii de imagine PNL şi Guvernului României, Ovidiu Silaghi a făcut un gest de onoare şi a decis să-şi retragă candidatura.

"Dezavuez campania publică de compromitere politică a lui Ovidiu Silaghi şi constat cu mâhnire că aceasta este o continuare a numeroaselor încercări de discreditare a liderilor PNL. În acelaşi timp, adept al respectării regulilor democratice şi al separării puterilor în stat, consider că justiţia, ca instituţie independentă într-un stat de drept, trebuie să îşi facă datoria şi să facă lumină în privinţa acuzaţiilor aduse vicepreşedintelui PNL, Ovidiu Silaghi", mai spune Crin Antonescu.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și