ÔÇ×Ma numesc Bot Ioan Calin, sunt preot greco-catolic ├«n Dieceza de Maramures, ├«n comuna Botiza si ├«n urm─â cu un an ╚Öi jum─âtate am fost diagnosticat cu cea mai grea boal─â ÔÇô cancer. Am aflat acest lucru la Spitalul Chirurgie 3 din Cluj Napoca, unde chirurgul de acolo a ├«ncercat prin operatie s─â ├«mi extirpe o tumoare GIST stomacal malign de 29 cm, lucru pe care nu a reusit sa-l faca si a decis sa ma trimita acasa sa-mi petrec ultimele zile cu familia mea: so╚Ťia ╚Öi cei 2 copila╚Öi de 9, respectiv 2 ani.

Din fericire pentru mine si familia mea am aflat de Clinica din Debrecen, Ungaria, unde cu ajutorul lui Dumnezeu ╚Öi al Fecioarei Maria, dr. chirurg de acolo Tony Miklos, de╚Öi cu ╚Öanse de doar 1 % de supravie╚Ťuire, a reu╚Öit s─â-mi salveze via╚Ťa.

A trecut un an si jumatate de la marea operatie, an in care in fiecare lun─â am luptat cu aceasta boal─â, deplas├óndu-m─â de cel pu╚Ťin 2 ori pe lun─â la Debrecen pentru analize, tomograf ╚Öi consulta╚Ťii, urm─ârind aceasta boal─â, lupt├ónd totodata cu ea, fiind optimist ╚Öi mai ales cu credin╚Ť─â ├«n Dumnezeu.
├Än urm─â cu 6 luni, ├«n urma unui tomograf ╚Öi a unui ecograf, mi s-a descoperit o metastaz─â la ficat ╚Öi c├óteva tumori mici la pl─âm├óni ╚Öi au re├«nceput problemele. Mi s-a pus un dren la ficat dar care nu prea a dat rezultat ╚Öi s-a decis schimbarea tratamentului oncologic cu un medicament numit STIVAGRA, care din pacate nu se g─âse╚Öte ├«n Rom├ónia ╚Öi nici nu poate fi adus sau decontat prin C.A.S. la noi ├«n ╚Ťar─â, fapt pentru care sunt nevoit s─â ├«l cump─âr din Ungaria la pre╚Ťul de 3.400 Euro. Doar acest medicament m─â cost─â peste 40.000 de euro pe an.

V-am scris acest mesaj ├«n speran╚Ťa c─â m─â ve╚Ťi putea ajuta cu un sprijin financiar deoarece resursele financiare pe care le-am ob╚Ťinut cu ajutorul binef─âc─âtorilor s-au terminat iar salariul meu lunar ╚Öi al so╚Ťiei nu dep─â╚Öeste 500 euro pe lun─â, bani pe care ├«i folosim ├«n mare parte pentru deplas─ârile ├«n Ungaria, la Debrecen pentru analize, tomograf ╚Öi controale periodice.

Tratamentul trebuie s─â ├«l continui cel pu╚Ťin ├«nc─â 12 luni.

V─â mul╚Ťumesc ╚Öi v─â asigur de rug─âciunile mele, iar Dumnezeu s─â v─â r─âspl─âteasc─â fapta cea bun─â ╚Öi s─â v─â binecuvinteze cu harurile Sale.ÔÇŁ, a scris preotul pe pagina personal─â de Facebook.

Mai multe detalii https://www.facebook.com/donate/810262532745082/2972256029471665/

Citește și

loading...