Timp de preparare: mediu.
Numar de portii: 8-10.
Complexitate: mediu.

Ingrediente:

500 g fainaƒ
12 g drojdie proaspata
250 ml lapte caldut›
¼ pachet cu unt
1 ou
5 linguri cu zahar
sare

Pentru umpluturaƒ
1 borcan cu crema de ciocolataƒ
rom
100 g nuca
Pentru uns
1 ou
1 lingura cu lapte
zahar brun

Mod de preparare
1. Dizolva drojdia in putin lapte si adauga untul topit. Separat, cerne intr-un castron faina impreuna cu o lingurita rasa cu sare si zaharul. Fa o adancitura in amestecul uscat de ingrediente si taorna amestecul de drojdie si restul de lapte, apoi oul batut cu o furculita.
2. Amesteca si apoi framanta pana obtii un aluat neted. Acopera si lasa la cald pana isi dubleaza volumul. Intinde apoi aluatul si unge-l cu amestecul de crema de ciocolata in care ai adaugat rom si nuca macinata (dupa gust). Pliaza ca pe plic si taie fasii de 2 cm. Rasuceste-le pe lungime si apoi ruleaza-le, dandu-le forma de melci (trandafir).
3. Asaza aceste rulouri cu ciocolata pe o tava tapetata cu hartie de copt. Mai lasa sa creasca 30 de minute, unge-i cu amescul de ou si lapte, presara zahar si da la cuptor 10-12 minute.

Citește și

loading...