Campania este demarată de Agenția de Plăți in Intervenție în Agricultură (APIA), instituție subordonată Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MDRAP), urmând ca această campanie de primire a cererilor să se încheie, obligatoriu, la data de 15 mai 2019.

Unul dintre principalele obiective ale autorităților de la nivel central în domeniul agriculturii îl constituie plata la timp a tuturor subvențiilor către fermieri, buna informare a acestora reprezentând o premisă pentru derularea în condiții optime a acestui demers și, implicit, a procesului de absorbție a fondurilor europene dedicate sectorului agricol din România.

„De reușita acestei acțiuni va depinde în totalitate posibilitatea acordării la timp și în întregime a subvențiilor pentru toți fermierii din județul Maramureș, a precizat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea. Oficialul guvernamental a lansat și o rugăminte primăriilor și instituțiilor locale aflate în relație directă cu cetățenii, de a depune toate diligențele pentru ca această informație să ajungă la toți beneficiarii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și