"Am gândit un program de minimis, o Hotărâre de Guvern, pentru a ajuta apicultorii care au avut o producție mai slabă în acest an. Ea se află pe site-ul MADR, iar până atunci la rectificarea bugetară de la sfârșitul lunii avem timp să legăm HG împreună cu reprezentanții asociației pentru acolo sunt doar câteva propuneri. Este vorba de o sumă de 4 milioane de lei care va fi pusă la dispoziția crescătorilor de albine pentru a compensa o parte din pierderile înregistrate în acest an din cauza ploilor", a spus ministrul Agriculturii.

Daniel Constantin îi sfătuiește pe toți apicultorii care exportă miere în vrac să meargă pe partea de integrare a producției.
"E un principiu la care eu personal țin foarte mult pe care l-am introdus în PNDR prin care încercam să-i sprijinim pe cei care integrează producția în toate domeniile de activitate, chiar și în domeniul apicol. Cu alte cuvinte, unde există parte de producție și se dorește și parte de procesare, trebuie să aibă prioritate cei care lucrează în felul acesta și care aduc valoare adăugată produselor pe care le obțin. Cred că este important și pentru producător și pentru procesatori, dar si pentru stat pentru ca în felul acesta să ne bucurăm de exporturi mai importante pentru mediul privat dar și pentru stat", a spus Constantin.

Ministrul Agriculturii a participat, vineri, la deschiderea Ediției de toamnă a Târgului Național al Mierii, un nou eveniment dedicat consumatorilor de produse apicole.

La târgul organizat de Asociația Crescătorilor de Albine din România (ACA) pe platforma apicolă din Băneasa, bucureștenii sunt așteptați de vineri până duminică, între orele 10,00 — 18,00.

Cei peste 100 de expozanți care vor fi prezenți — apicultori și firme specializate — își vor etala produsele într-o gamă extrem de diversificată: de la produsele apicole obținute direct din stupină până la produse apicole condiționate sau alte preparate derivate din produse apicole— suplimente nutritive, medicamente, cosmetice etc.

De acest târg vor putea beneficia și apicultorii, deoarece vor fi prezente și produsele dedicate acestora — stupi și componente, utilaje și alte echipamente apicole, produse pentru sănătatea albinelor, produse pentru nutriție, cărți de specialitate etc.

În prag de toamnă, bucureștenii și nu numai, sunt așteptați la Târgul Național al Mierii, locul perfect pentru a se îndulci cu minunatele produse ale stupului — miere, polen, propolis, lăptișor de matcă, suplimente nutritive și cocktail-uri, produse complet naturale ce vin din bogăția naturii, dar și din hărnicia albinelor și apicultorilor.


Preluare: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și