"Zone mari vor rămâne fără alimentare cu energie electrică, vor fi perturbate dispozitive de comunicare, cum ar fi sateliţi şi navigarea auto, transportul aerian, sistemul bancar, calculatoarele, tot ceea ce este electronic. Furtuna va provoca probleme majore în întreaga lume", a declarat cercetătorul în 2010, adăugând că Agenţia Spaţială Americană anticipează că aceste evenimente ar putea interveni în 2013.

La acel moment, astrofizicieni de top din Rusia l-au ironizat pe Fisher, într-un articol publicat în reviste de specialitate: încă un scenariu ştiinţific de doi bani de la NASA ("More junk science from NASA"). Paradoxal, tot din Rusia au "transpirat" în presă presupusele predicţii ale lui Rasputin, supranumit călugărul nebun, din arhivele KGB. Suprapuse peste anticipările NASA, scenariile coincid.

Norul gigant de plasmă va lovi Pământul mâine, estimează experţii NASA. A produs deja modificări semnificative în atmosfera din jurul Terrei. Avertizările NASA par să confirme una din profeţiile lui Rasputin legate de apocalipsă.

Specialiştii au estimat că plasma va lua contactul cu Terra abia mâine, data la care ar trebui să se împlinească profeţia lui Rasputin. Cu toate acestea, atmosfera din jurul Pământului a suferit deja modificări semnificative, potrivit Centrului de Prognoză a Climei Spaţiale din SUA. Indicele de tulburări geomagnetice a crescut până la 4, nivel ce precede o furtună magnetică, iar acesta ar putea ajunge până la şapte.

Chiar şi aşa, experţii nu vor să alarmeze populaţia şi au declarat că nu se aşteaptă la disfuncţionalităţi pe Terra.

Încă de la începutul acestui an, anumiţi oamenii de ştiinţă au avertizat că o furtună solară perfectă ar putea avea loc în 2013 şi ar fi asemănătoare celei din 1859, când a întrerupt comunicarea radio din SUA. De data aceasta, spun ei, daunele pe mapamond s-ar putea ridica la două trilioane de dolari.

Furtuna solară din 1859 (Superfurtuna solară sau Evenimentul Carrington) a fost cea mai puternică furtună solară din istoria observațiilor solare. A avut loc în timpul celui de-al 10-lea ciclu solar.

Aurora boreala a fost văzuta în întreaga lume, mai ales deasupra regiunii Caraibe. De asemenea, aurora de deasupra Munților Stâncoși a fost atât de strălucitoare, încât lumina ei a trezit căutătorii de aur, care s-au apucat să-și pregătească micul dejun pentru că au crezut că era dimineață. Sistemele de telegraf din toată Europa și America de Nord s-au prăbușit. Pilonii telegrafului aruncau scântei, iar hârtia folosită în telegrafiere a luat foc. Unele sisteme de telegraf păreau să continue să trimită și să primească mesaje, în ciuda faptului că erau deconectate de la sursele lor de alimentare.

Citește și

Comentarii