Ca simpli spectatori la jalnicul spectacol afisat zilele acestea in legatura cu fugarul de la Poienile de sub Munte, prins „datorita” dibaciei politistilor de a trage in piciorul unei fetite de sapte ani, avem cateva intrebari determinate de logica elementara. Stimata conducere a IPJ Maramures, ne puteti spune:

- cum este posibil, din punct de vedere cinetic, ca glontul sa treaca prin pneul masinii, iar apoi sa ajunga in interiorul autoturismului, ranind o fetita si punand in pericol viata mai multor persoane, printre care si trei copii?

- ce indicii aveau politistii legat de identitatea conducatorului auto, pentru a executa asupra masinii focuri de arma, din moment ce placutele de inmatriculare erau false, iar in masina nu puteau recunoaste pe nimeni, din cauza prezentei foliilor fumurii pe geamuri; in masina putea fi o femeie gravida, un minor care a sustras autovehiculul (cum adesea se intampla), o persoana lipsita de discernamat (iata ca in acest caz exista astfel de suspiciuni) sau putea exista o situatie fara nicio conotatie legata de incalcarea cu intentie a legii; ce faceti in astfel de situatii, trageti pana omorati soferul?

- cum s-a putut trage asupra masinii, din moment ce (chiar purtatorul de cuvant spune) politistii nu au stiut cine era in masina; ce persoane riscau a fi ucise sau ce bunuri de valoare puteau fi distruse?

- care este articolul din lege ce va confera dreptul de a trage asupra pasagerilor aflati intr-o masina?

- aveti cumva atributii in a va pronunta asupra modului in care au actionat politistii in acest caz, inaintea unei anchete judiciare si a prelevarii tuturor probelor; ce argument sta in spatele afirmatiilor purtatorului de cuvant, conform caruia, politistii au actionat cu respectarea procedurilor; aveti calitatea de a va pronunta inaintea procurorilor (desigur, stiti ca Parchetul Viseu a deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si neglijenta in serviciu, numai ca in comunicatele oficiale ati uitat sa mentionati acest aspect, biroul de presa fiind preocupat doar de dosarul penal al soferului, un posibil lipsit de discernamant)?

- cu ce le-ar fi fost de folos politistilor folii fumurii omologate; nu ar fi constituit acelasi impediment ca si foliile neomologate?

- va veti cere scuze public pentru modul deplorabil in care ati gestionat comunicarea in spatiul mediatic, in acest caz, la finalul anchetei judiciare, daca politistii vor fi urmariti penal sau vor fi trimisi in judecata, ori veti ramane in continuare pe “silent”, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat?
cand veti inceta sa mai oferiti preferential si in “exclusivitate” anumitor publicatii sau televiziuni informatii si imagini legate de activitatea pe care o desfasurati, umilindu-i pe jurnalistii care nu joaca “laptenis” cu politistii sau nu merg cu “stropitul”, de Pasti, pe la doamnele de la Biroul de Presa?

- nu va e niciodata rusine de nimic?

In cazul in care onorabilii subalterni ai comisarului sef Liviu Grozavu vor fi depasit etapa exaltarii generale date de momentul in care colegii lor au prins un posibil dezaxat mintal, cu ajutorul unei tehnici extrem de complexe, ce a implicat sfidarea legilor balisticii (un glont a iesit din pneu si a intrat apoi in interiorul masinii, ranind un copil), le reamintim ca folosirea armelor de foc este reglementata de normele de drept.

Legea, pentru ca avem o lege, nu-i asa?, precizeaza cazurile in care persoanele din structurile militarizate ale statului pot face uz de arma. Ia sa vedem, ca nu e greu deloc, trebuie doar sa citim.

Citește mai mult pe ZiarMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet