Ieri, 30 ianuarie, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au acţionat pentru prevenirea accidentelor în care sunt implicaţi pietonii, urmărindu-se atât combaterea indisciplinei pietonale cât şi depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor aflaţi în traversarea străzii, pe trecerea pentru pietoni.

În cadrul acţiunii, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 47 de sancțiuni contravenționale. Valoarea amenzilor aplicate a fost de peste 13 000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 7 permise de conducere, 6 dintre acestea pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, și au retras 2 certificate de înmatriculare.

La Seini, polițiștii rutieri au acționat împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român Maramureș. În urma controalelor efectuate, polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 9000 de lei. Ca măsură complementară au fost ridicate 7 certificate de înmatriculare.

Pentru un plus de siguranţă, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş recomandă pietonilor să traverseze partea carosabilă numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător şi numai la culoarea verde a semaforului electric.

Citește și

loading...