Întrebat, în contextul viitoarelor restricții, dacă i s-ar părea discriminatorie o eventuală măsură prin care accesul persoanelor nevaccinate ar fi interzis în restaurante, Valeriu Gheorghiță spune că lucrurile nu pot fi judecate cu da sau nu. „Este foarte important ceea ce-și dorește patronul, cel care gestionează acea activitate sau acel restaurant. Dacă își dorește un număr mic de ocupare a meselor - persoanele respective să fie distanțate, să se respecte un anumit set de măsuri menite să limiteze riscul de infectare -, atunci da, pot să participe. Dacă, în schimb, dorește să aibă un grad maximal de ocupare a locurilor, evident aici se pot impune anumite măsuri”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

La observația că în Italia nu patronul a hotărât, ci statul și din 6 august toți antreprenorii din HoReCa trebuie să respecte asemenea măsuri, Valeriu Gheorghiță a spus că foarte multe țări din vestul Europei înregistrează o creștere importantă a numărului de cazuri. Din acest punct de vedere, o asemenea măsură nu i s-ar părea discriminatorie.

De ce a fost interzis fumatul?

„Pe mine mă interesează și cred că e foarte importantă sănătatea și siguranța oamenilor care participă la anumite evenimente. Este regretabil să mergi într-un anumit loc și să pleci bolnav, să te infectezi. Nimeni nu-și dorește așa ceva, e greu de anticipat care va fi evoluția bolii, or mie mi se pare că trebuie să fim responsabili și să înțelegem realitatea în care ne aflăm, și anume: atât timp cât eu risc să infectez alte persoane în jurul meu, cred că pot să fiu un pic mai responsabil și să mă gândesc de două ori înainte să critic cumva asemenea măsuri”, a arătat Valeriu Gheorghiță.

Citește și

Comentarii