Grupul de Comunicare Strategică are grijă de noi: „Există riscul de a genera confuzie pentru comunitățile respective și de a induce o percepție distorsionată față de situația de fapt. [...] Raportarea distribuirii pe județe a cazurilor confirmate cu noul coronavirus (COVID-19) nu indică prezența persoanelor respective în comunități, așa cum induce o astfel de raportare, întrucât această raportare se realizează în funcție de adresa de domiciliu. Potrivit protocolului medical, persoanele confirmate pozitiv la testul pentru noul coronavirus sunt internate în spitalele special destinate unor astfel de cazuri pozitive, într-un regim strict de izolare (ex: o persoană din Suceava este internată în Iași)”, se arată într-un răspuns al Grupului de Comunicare Strategică (GCS) pentru jurnaliști″.

...şi atunci, mai bine să ne facem că plouă. Mergând pe logica (???) Grupului, ar cam trebui ca cei din Maramureş să stea liniştiţi. La ei în judeţ nu sunt cazuri noi. Au apărut unele tooocmai în Argeş, deci departe, pe altă planetă. E o simplă ipoteză ceea ce am scris, nu se bazează pe niciun fapt real, că oricum n-am/ n-avem acces la informaţii. Sigur că problema poate fi pusă şi în sens invers, de la Argeş la Maramureş, sau de oriunde, oriunde, de-a lungul şi de-a latul ţării.

Comunic nestrategic Grupului de Comunicare Strategică un fapt pe care Grupul nu-l ştie. În ţara asta numită România tuturor ne pasă de toţi cei care trăiesc aici! Solidaritatea dintre noi e mai mare în momentele de cumpănă, cum sunt cele prin care trecem acum. Sunteţi penibili cu secretomania asta! Pe cine vreţi să minţiţi că aveţi grijă de psihicul colectiv neinformându-ne?

Comunicatul Grupului de Necomunicare Strategică l-am citit pe www.hotnews.ro. Tot acolo se pot citi reacţiile cititorilor. Primul dintre cei care au comentat pe marginea aiuritoarei explicaţii oferite de Strategii Neamului zice, pe bună dreptate, că: „Lipsa de informare, nu informarea, naste confuzie (Duminică, 22 martie 2020, 10:55) CezarN [utilizator] Dar n-ai cu cine, n-ai cui sa-i explici ca lipsa de informare, cenzura si incompetenta comunicatorilor oficiali de a explica situația duce la confuzie si teorii conspiraționiste″.

Mai bine să las cititorii să-şi aducă propriile contribuţii pentru finalul articolului. Eu, unul am destule de zis, dar mă abţin. Că nu sunt dulcegării...

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și