"Trat─âm incidentul drept un atac terorist p├ón─â la momentul c├ónd vom avea mai multe informa╚Ťii", a precizat sursa citat─â.

Cel pu╚Ťin 12 persoane au fost r─ânite miercuri ├«n apropiere de Podul Westminster din Londra, l├óng─â Parlament, dup─â ce o ma╚Öin─â a intrat ├«ntr-un grup de oameni afla╚Ťi pe trotuar, relateaz─â Reuters.

├Äntr-un incident separat, un poli╚Ťist a fost ├«njunghiat de c─âtre un b─ârbat care a for╚Ťat intrarea ├«n cl─âdirea Parlamentului, ├«narmat cu un cu╚Ťit. Atacatorul l-a r─ânit pe poli╚Ťist, fiind apoi ├«mpu╚Öcat de un alt om al legii, relateaz─â Reuters ╚Öi Sky News. Nu este clar, deocamdat─â, care este starea r─âni╚Ťilor.

Legislativul și-a suspendat activitatea, iar parlamentarilor li s-a cerut să nu părăsească sediul. Premierul Theresa May se afla în Parlament la momentul producerii atacului. Ea a părăsit clădirea sub escortă și este nevătămată, dar locul unde a fost transportată nu a fost dezvăluit, relatează BBC.

Presa britanic─â noteaz─â c─â cele dou─â incidente s-au petrecut aproape ├«n acela╚Öi timp. Potrivit unor martori cita╚Ťi de Sky News, e posibil ca atacatorul din Parlament s─â fie ╚Öoferul care a r─ânit mai multe persoane pe Podul Westminster.

Cel pu╚Ťin 15 ambulan╚Ťe s-au deplasat ├«n zona Podului Westminster, pentru a trata ╚Öi prelua r─âni╚Ťii. ├Äntre 8 ╚Öi 10 persoane erau c─âzute pe trotuar la sosirea echipelor de interven╚Ťie.

Citește și

loading...