Vântul va bate dinspre sud-vest spre nord-vest şi va atinge viteze mari (50-65 km/h), cu unele rafale care pot fi mai severe în regiunile de coastă mai expuse (90-110 km/h). Puterea vântului poate genera valuri înalte, care vor conduce la inundaţii de coastă. În cursul zilei de sâmbătă va ploua torenţial în toată ţara, cu risc de inundaţii localizate, în special în jumătatea vestică a ţării, informează MAE printr-un comunicat remis vineri.

Informaţii actualizate pot fi găsite pe site-ul Serviciului Naţional de Meteorologie irlandez la adresa: http://www.met.ie/nationalwarnings/default.asp#.

MAE menţionează că, până în prezent, aeroportul Dublin nu a emis comunicate cu privire la posibile perturbări ale zborurilor. Cetăţenii români care călătoresc spre sau dinspre Irlanda pot verifica actualizările postate pe site-ul aeroportului, la adresa: https://www.dublinairport.com/latest-news.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Dublin +35316681150, +35316674318, +35316674325, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Irlanda: +353864684351.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://dublin.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Citește și

loading...