„La acest moment ultimele două proceduri de achiziţie sunt în evaluare. Nădăjduiesc că în cel mai scurt timp să avem măcar o întrezărire a soluţiei în achiziţia privind construcţia depozitului, iar la celălalt privind staţia de tratare mecanico-biologică sper să avem şi acolo cât de repede o soluţie. Aici sunt două oferte depuse, din ce ştiu eu şi sper să nu dureze foarte mult. În acest moment suntem într-o procedură de livrare a echipamentului, ceea ce înseamnă containere, pubele, igluu-ri şi toate celelalte.

Au fost făcute déjà lucrări la Cerneşti, Coroieni şi în anumite zone de peste deal, conform graficului stabilit. În fiecare săptămână avem livrări de echipamente”, a declarat preşedintele CJ Maramureş.

Acesta a mai adăugat că au fost discuţii la nivelul ADR Nord-Vest legată de o încercare de fazare a proiectelor cuprinse în Programul Operaţional Sectorial de Mediu. Aceasta înseamnă că „dacă nu vom putea realiza în totalitate ceea ce ne propunem noi anul acesta, diferenţa rămasă de executat de către executant să fie finanţată tot de către Uniunea Europeană, adică prin banii veniţi de la UE”.

„Este foarte important pentru noi să avem asiguraţi, datorită comprimării timpului pe care îl avem, banii necesari pentru a putea plăti această diferenţă de lucrări care vor trebui făcute, dacă va fi cazul. Orice om normal trebuie să gândească realist. Îmi doresc ca să finalizăm proiectul la data de 31 decembrie 2015.

Vom finaliza proiectul în cea mai mare parte a sa, asta nădăjduiesc eu. Cel puţin partea de Centru de Colectare a deşeurilor voluminoase, relocări depozite neconforme etc. Va trebui să corelăm închiderile pe Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei ca să putem depozita în continuare până la realizarea efectivă a depozitului. Dar dacă prima celulă nu e gata în 2015, atunci trebuie să fim asiguraţi. Prefer să avem iunie 2016 ca termen real de finalizare a proiectului. Această situaţie este la nivelul întregii Românii, nu numai pe Maramureş”, a concluzionat preşedintele CJ Maramureş.