Abedi, un cetăţean britanic născut în Manchester, avea 19 ani atunci când s-a îmbarcat pe HMS Enterprise în Tripoli în august 2014 împreună cu fratele său Hashem şi alţi peste 100 de cetăţeni britanici.

Numele lui Abedi se afla pe lista cu cetăţeni ce urmau a fi evacuaţi din Libia. Nava i-a transportat în Malta, de unde au luat un zbor către Marea Britanie.

În mai 2017, Abedi a ucis 22 de persoane, printre care şi şapte copii, la un concert Ariana Grande în Manchester.

Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat: „În timpul situaţiei de securitate precară din Libia în 2014, oficialii britanici au fost trimişi pentru a ajuta cu evacuarea cetăţenilor britanici”.

Abedi era monitorizat de serviciile de securitate când a călătorit în Libia, dar cazul său a fost închis la o lună înainte de salvarea sa.

O investigaţie privind atacul din Manchester a indicat că decizia de a închide cazul lui Abedi a fost una corectă, având în vedere informaţiile de la acea vreme.

Fratele lui, Hashem Abedi, este ţinut în închisoare de o grupare paramilitară dar guvernul britanic a cerut extrădarea sa pentru a fi judecat pentru implicarea sa în atac. Cererile britanicilor au fost respinse.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și