"În ultimele 24 de ore, avioanele SU-34 și SU-24M au efectuat peste 20 de misiuni vizând nouă obiective ale grupării teroriste Staul Islamic. A fost distrus un centru de comandă în zona orașului Raqa și un buncăr subteran unde erau stocate explozibili și muniții", a precizat ministerul, potrivit RIA Novosti.

Anterior, Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a indicat, potrivit AFP, că Rusia a lansat noi raiduri în noaptea de vineri spre sâmbătă asupra pozițiilor grupării jihadiste din jurul orașului Raqa.

"Mai multe atacuri ruse au vizat poziții ale Statului Islamic la vest de Raqa și au fost auzite explozii până în oraș", a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

Aviația rusă a lansat miercuri primele sale atacuri aeriene împotriva pozițiilor Statului Islamic din Siria, după ce Consiliul Federației (camera superioară a parlamentului federal rus) a aprobat cererea președintelui Vladimir Putin privind utilizarea forțelor ruse în sprijinul armatei siriene care luptă împotriva jihadiștilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și